Nazigroet, maar met propere handen

Zoals elke Griekse politieke partij, heeft ook Gouden Dageraad een bijeenkomst voor de jeugd. En die werd gisteren gehouden, voor de 12de keer al. Om maar te zeggen: deze partij komt niet uit het niets, ze is al wel een paar jaar aan de weg aan het timmeren, maar de opgang de voorbije maanden is werkelijk spectaculair.

Tijdens zijn toespraak op de bijeenkomst gisteravond, sprak voorzitter Nikos Michaloliakos van een verrot systeem dat gebouwd is op smeergeld. Maar aan de einder verschijnt een licht, volgens deze vent. Een licht van een beweging die lang door de maatschappij is verguisd (daar krijgen we weer de typische calimero-houding van de extreemrechtse bewegingen in heel Europa).

En ja, soms brengt deze beweging wel eens de nazigroet, dat gaf Michaloliakos toe (voor de eerste keer). Maar de handen die deze nazigroet brengen, zijn proper, en hebben nooit gestolen of smeergeld aangenomen. Dat kan tellen als argument. En om zijn woorden kracht bij te zetten, gaf hij nog een keer de nazigroet.

9 thoughts on “Nazigroet, maar met propere handen

  1. αυτο τα χερια…κανει πιο πολλα σαρδαμ κι απο τον Γαπ. αρα δεν ειναι 100% ελληνας ο Μιχαλολιακος. να τον χαιρομαστε μπραβο μας….ας φωναξουμε ολλοι μαζι εισαι η ελπιδας μας, πηδα μας πηδα μας…

  2. ik kwam er gisteren toevallig langs: het ‘feestje’ was in het park in Goudi, en even verder in het park is de tentoonstelling over Dinosaurussen, waar ik met mijn zoontje naartoe was gegaan. Het was een angstaanjagend schouwspel: veel volk, veel zwart, kettingen, vlaggen, … maar ook bv heelder gezinnen, koppeltjes, … ze trekken aan, dat is wel duidelijk.

  3. angstaanjagend schouwspel!!! voel je dan een terreur sfeer??? en ze trekken aan dat is duidelijk , en als ze sterker uitkomen bij de volgende verkiezingen?? wat doen wij dan??

  4. @Hans, wat je daar zegt, is nog angstaanjagender. Want er wordt gewoon niet tegen hen opgetreden. Wat ze ook doen, de overheid laat begaan, want ze knappen de klusjes op waar de politie geen zin meer in heeft.

  5. @Tzimi, terreur – iedereen voelt dat waarschijnlijk anders aan. Ik vond de sfeer niet aangenaam, maar ik ben er ook niet blijven hangen natuurlijk; ik was vooral bezorgd dat ze me gingen vragen of ik wel een goeie Griek was… ik heb me dan ook snel uit de voeten gemaakt. Dus toch wel wat terreur, maar dat komt dan ook wel wat uit mezelf…?

  6. Observeren en verslag uitbrengen. Elke scheet die ze laten… tot ze fouten beginnen te maken. Nu ze ook priesters en bisschoppen beginnen te bedreigen, zouden ze zichzelf wel ‘s in de voet kunnen schieten. Laat het ons hopen.

  7. dat wat Wim vertelt kan zijn dat het helpt, andere weer zeggen total negeren, wat zou het beste zijn?? moet nu iedereen de ethnikos ymnos en het pater imon kennen??

  8. Totaal negeren is nu bijna gelijk aan desinteresse. We hebben nu de mogelijkheid om hen te volgen en te filmen waar ze het zelf niet willen, en om zo hun ware aard en tegenstrijdigheden bloot te leggen. Het is dan ook verplichte kost om hierover verslag uit te brengen. Die keuze hadden de mensen zeventig jaar geleden niet. Nu zijn we in se allemaal een beetje reporter.

  9. de cijfers laten een andere beeld zien, ze zijn de 3de partij. en zelfs als ik naar nederland kijk en gezien wat de PVV heeft meegebracht de laste 2 jaren en ze hebben zelfs mee geregeerd , staan ze alsnog met 15 zetels er in. misschien is de vergelijking niet goed tussen Xrysi augi en PVV maar ze staan op de lijst van extremisten partijen, wel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *