Staking in het parlement

Ik weet niet of u het gemerkt heeft, maar de ambtenaren die in het parlement werken, hielden gisteren een korte staking net voor de stemming. De gemoederen raakten flink verhit, want ook zij zullen moeten inleveren en dat was niet naar de zin.

Vooral de oppositie gebruikte dit als munitie om te reageren tegen minister van Financiën Stournaras. Maar die riposteerde vrij gevat: het feit dat Griekenland op dit punt is aanbeland, heeft er alles mee te maken dat sommige beroepsgroepen allerlei privileges hebben weten afdwingen van de politici. Zo ook de mensen die in het parlement werken: die verdienen 16 maandlonen per jaar en hebben allerlei taksvrije bonussen, maar dat alles dreigt ook te worden afgeschaft.

Stournaras gaf aan dat het moet afgelopen zijn met al die speciale voordelen voor verschillende beroepsgroepen. Hij vond dat SYRIZA met zijn verzet liet zien dat de partij er voor staat om dergelijke toestanden te laten verder bestaan.

Achter de schermen kreeg Stournaras het zwaar te verduren van de ambtenaren in het parlement. Er werd flink geschreeuwd, aan de mouwen getrokken en zo meer. Maar uiteindelijk haalde Stournaras zijn slag thuis, althans op papier. Nu nog zien wat er allemaal in de praktijk kan worden gebracht.

4 thoughts on “Staking in het parlement

  1. @Bruno.Kijk even op Oriste om mijn posting op dit onderwerp te zien.Ik kan hier absoluut niet met beeld en afwijkende typografie overweg.Handleiding?

    Maar wat dan over de beroepsgroep parlementariërs, de verstrekkers(ook aan zichzelf) van al die decadente luxe.Had Tsipras daar ook wat over te zeggen?

  2. Niet slim van SYRIZA om daarop te reageren

  3. lijkt me oppositie om oppositie te voeren,niks inhoudelijk

  4. achter de schermen van deze ellendige tragedie , het spel wordt gespeeld.de dag daarna zou iemand moeten regeren ,dus de spin doctors van Antonis hebben de banaan schil gegooid en Syriza heeft er op getrapt. 1-0 voor Antonis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *