Van Marathon naar Syntagma

Morgen is het centrum van Athene wellicht een no-go zone. De klassieke Marathon wordt dan namelijk gelopen, voor de 30ste keer ondertussen. Het is mogelijk dat er meer deelnemers zullen zijn dan normaal, want de marathonlopers konden vorige week niet aan de slag in New York, om voor de hand liggende redenen. Maar het is ook mogelijk dat heel wat atleten afgeschrikt worden door de beelden van afgelopen woensdag, toen een aantal heethoofden weer brandbommen naar de politie gooiden en toen die op haar beurt met traangas en waterkannonnen pareerde.

En het is ook niet uit te sluiten dat er morgen weer wat opstootjes zullen zijn op Syntagma. Morgen wordt namelijk in het Parlement gestemd over de begroting van 2013. Die is opgesteld volgens de besparingsmaatregelen die afgelopen woensdag zijn gestemd. In principe moet het dus maar een formaliteit zijn om ze er door te krijgen, maar ondertussen is in de Griekse politiek niets nog vanzelfsprekend.

Misschien zijn er wel een paar parlementsleden die nu zullen zien waar precies zal worden bespaard. En als dat toevallig in een sector is waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn, dan kan het toch zijn dat ze besluiten dat de politieke kostprijs te hoog zal zijn.

Het is wel zo dat DIM.AR. al gezegd heeft dat ze zal instemmen met het budget, dus dat is misschien wel een opsteker voor premier Samaras. Het blijft uitkijken naar PASOK, want daar is ondertussen een flinke machtsstrijd aan de gang en het verzet tegen Venizelos als partijleider wordt alsmaar groter. Misschien wordt de stemming van morgen aangewend om af te rekenen met het omvangrijke orakel. Het zou niet de eerste keer zijn dat partijpolitieke spelletjes de overhand krijgen.

15 thoughts on “Van Marathon naar Syntagma

  1. Zaterdagvoormiddag waren wij in Kyparissia,er werden hele bussen met Albanezen en Roemenen gedropt. Gastarbeiders,honderden,waarom zetten ze de Griekse Jeugd er niet aan ? Ze importeren alles om te oogsten maar ook om te stelen. De volgende dag waren er al verschillende inbraken.De meeste hadden alles goed verstopt,maar ze operen met metaaldedectoren en vinden alles. Waarom verplichten ze niet gewoon alle werklozen om te gaan oogsten? Voordeel: het geld blijft in Griekenland en word terug in eigen economie gebracht.

  2. problemen niet echt, soms kan ik pagina moeilijk sluiten… zie wel dat er al dagelijks niks gepost wordt…

  3. misschien is Bruno door Chrusi Augi ontvoerd!?! Of press officer van Syriza geworden – wel nodig als je Tsipras in het Engels hoort!

  4. Ik werd al bang.Heb je vanaf mijn buroblad dagelijks en in toenoemende frequentie opgeroepen.
    Geen enkele keer tevergeefs.Werkt altijd!Wij smachten naar jouw nieuws en inzichten.

  5. Ik kan deze site al heel lang alleen via m’n telefoon bekijken, niet meer via mijn PC op werk of thuis omdat ik dan een virus melding krijg. Ik heb het niet eerder gemeld, omdat ik dacht dat ik de enige was. Maar wellicht is dat niet het geval?

  6. Hij zal wel weer ‘gewoon’ in zijn vaderlandje zitten. Even time-out. 😉

  7. Hm, blijkbaar kijken jullie niet naar het VRT Journaal… 🙂
    @Larissa, wat zie je precies op de PC? Is er een bepaalde foutmelding? Dit is wel interessante informatie, en ik moet dan gaan uitpluizen wat er precies gebeurt.
    @Kaliopi, wat gaat er precies fout?

  8. Jawel, @Bruno, ik heb je gezien! 🙂 Zelfs mijn kids reageren nu met: “Papa, Bruno is op TV!” 🙂

  9. ik kan je filmpjes van ‘in de media’ niet afspelen vanaf de VRT-site. Ik heb hetzelfde probleem met Sporza.be, en daar zegden ze me dat er een geoblocking op zit en ze dus buiten Belgie niet te bezichtigen zijn…

  10. Ik krijg een melding: ‘malicious content blocked. The requested location contains malicious content, identified as Mal/ObfJS-B and was blocked from downloading’.

    Ik kan je hoofdpagina wel zien, maar dus niet de individuele posts. Ik bekijk je site vanuit Engeland, trouwens.

    Als alleen ik dat heb hoef je het niet uit te zoeken hoor, je hebt het vast al druk genoeg en ik wil je niet tot last zijn. Ik volg je nu via mijn smartphone.

    Maar wel vreemd he, ‘malicious content’???

  11. @hans, als je op internet naar de “redactie.be” (dat is de VRT) gaat en dan doorklikt naar de vide-zone, kan je heel veel programma’s bekijken overal ter wereld en dus o.a. het journaal, de zevende dag, villa politica, enz. Voor sportuitzendingen bestaat er inderdaad geoblocking, maar dat heeft ook te maken met uitzendrechten.

  12. @Elly, bedankt – helaas kan ik van de VRT niets afspelen. Geen problemen met VTM, Standaard, Nieuwsblad etc…

  13. Bij mij lukt het wel maar @Bruno,onder welke titel zijn jouw reportages en heb je ong.de datums?Ik hoop dat ze het op video hebben.

  14. @Hans, ik heb dat probleem soms ook. Ik vermoed dat het te maken heeft met de snelheid van je verbinding. Als ik een paar keer probeer, dan lukt het meestal wel.
    @Jenny, de links naar die video’s staan hier op een aparte pagina. Gewoon hier bovenaan klikken op “In de media” en daar staan ze allemaal onder elkaar.

    @Larissa, de blog is ooit gehacked. Blijkbaar is alles nog niet goed opgeruimd, ik zal me er nog eens mee moeten bezig houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *