Griekenland verwelkomt je

Zo heet het filmpje dat de Griekse dienst voor Toerisme heeft gedraaid in een poging om meer toeristen te lokken. De overheid wilde blijkbaar af van het imago van een Griekenland met witte huisjes en blauwe luikjes, van een Griekenland van retsina en moussaka (wat dat betreft, kan ik het alleen maar met hen eens zijn), maar wat kwam er voor in de plaats? Het filmpje hieronder:

Een zicht op Londen en een aantal dansers zoals je ze op een podium van Madonna/Britney Spears of wie dan ook ziet staan. Griekenland als de soundtrack van een zaterdagavond in een bouzouki bij een optreden van Anna Vissi.

Het filmpje heeft ongeveer 75.000 euro gekost en werd gepromoveerd via het kanaal van Visit Greece op YouTube. Tot vandaag. Blijkbaar was het namelijk niet echt een schot in de roos en Visit Greece, de nieuwe naam van de klassieke EOT, heeft het verwijderd. 75.000 euro weggegooid geld. Niet dat het zo erg veel is, maar Griekenland kan elke cent gebruiken.

12 thoughts on “Griekenland verwelkomt je

  1. Als er dan toch ambtenaren ontslagen moeten worden…………..

  2. meer toeristen aantrekken ? ik boekte in dec 2011 mijn tickets voor lesbos sept 2012 bij aegean en betaalde net geen 500 euro voor 2 personen. als ik vandaag boek kost het voor sept 2013 900 euro voor 2 personen !

  3. René ik ga volledig akkoord het is gewoon belachelijk! Een vriendin van mij werkt in Thessaloniki op luchthaven en ze verzekerde mij dat de taksen en alle andere kosten gelijk gebleven zijn… . Tickets van Ryan air zijn nu wel meer dan het dubbele dan wat ze paar maand geleden waren. Net zoals alle andere dingen in Griekenland… de loonkosten naar beneden, huur naar beneden maar prijs van
    produkten en diensten blijft gelijk of is soms zelfs duurder nu! En ja de rijken worden rijker en de armen armer… en de middenklasse zal zachtjes aan verdwijnen.

  4. Ook de reacties bij youtube zijn de moeite waard (nou ja, uh) om te lezen:

    * 75.000 euro For a stupid video in the same time that the state can not afford the pensions?? one more sample of how stupid the greek politiks are.. PSIT.. MISS KAFALOGIANNI SALTA KAI GAMISU!!

    * στο 1:47 μαλιστα ήταν εκει!! παω στοιχημα οτι τα… 30000€ ηταν έξοδα δικά της :p

    * Thank you for this video. It serves perfectly to show, what lead the country to the bottom of the pit….etc.

  5. po po Mitsous, salta gia gamisou gia tin Olga?? mischien dat is het enige waar zij goed kan zijn.

  6. Komaan, 750 000 euro niet zo veel?!?? Best veel voor een flashmob; daar kan eenieder met zijn camera een filmpje van maken. Gemaakt door de overheid dan nog wel, djeezes!
    Of het een goede keuze is, laat ik nog in het midden; het is ‘jong’ en ‘blitz’… erg geloofwaardig is het inderdaad niet, maar ach, voor een flashmob hoeft het toch ook niet (altijd) een sirtaki te zijn.

  7. Een nulletje teveel Roosje maar 75.000 is ook wel veel geld voor een flashmob of welke reclamestunt dan ook en het punt is dan ook dat dit het zoveelste voorbeeld is van weggegooid geld.
    Griekenland hoeft geen reclame te maken voor tourisme want je denkt toch niet dat met die 500 eurootjes die iemand betaald voor een weekje Lesbos er dan ook iets naar de Griekse economie gaat, laat die touroperaters maar lekker zelf reclame maken !!!

  8. mo, het kan zijn dat er weinig nr aegean gaat van die 500 euro maar wij verblijven er jaarlijks wel 4 weken in hotel van griekse familie met allemaal grieks personeel, wij eten en drinken enkel in griekse zaken en huren een auto bij griekse lokale verhuurder en niet bij avis of hertz dus er zal van ons jaarlijks héél wat nr de lokale economie/bevolking gaan…

  9. @René: even ter vergelijking, ik heb mijn tickets voor mei/juni 2013 ook bij Aegean al gekocht en betaal 360€ voor 2 personen h/t. Voor 2012 had ik 320€ betaald. Dus niet echt zoveel verschil en gezien de stijgende prijzen van kerosine, taksen e.d. vind ik het een best redelijke verhoging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *