Zoveelste misdaad tegen de natuur

Ik kan echt niet meer volgen, nu. De Raad Van State heeft vandaag de bouw van een industrieterrein in Parnitha goedgekeurd. Zoals u misschien weet, is Parnitha een nationaal park. Het industrieterrein met de naam “Βιομηχανικό Πάρκο – Τεχνόπολη Ακρόπολη” (Industrieterrein – Technopolis Akropolis) zal een terrein van 50 hectare nabij Kiourka (niet ver van de tolpoorten op de snelweg naar Lamia) worden aangelegd.
Uiteraard stuit dit besluit op zwaar protest van de plaatselijke milieubewegingen, maar wellicht zal dit niets uithalen, net zoals het protest een paar maanden geleden om de Akropolis rally niet door Parnitha te laten rijden.
Nu is het wel zo dat Kiourka aan de rand van Parnitha ligt, maar toch. We herinneren ons nog allemaal de woorden van premier Karamanlis die vorig jaar na de verwoestende brand in Parnitha zei: “waar er vroeger groen was, zal er weer groen komen”. Daar is voorlopig nog helemaal niets van terecht gekomen.
En aansluitend bij dit bericht: de slachoffers van de branden in augustus vorig jaar in Ileia, hebben nog steeds geen cent vergoeding gezien. De grote som geld die door Australiërs was ingezameld om de bewoners van Zacharo te steunen, wordt op dit ogenblik aangewend om een splinternieuw gemeentehuis te bouwen. Natuurbeleid in Griekenland: het blijft een onbestaand begrip, zo lijkt het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *