Meer nieuws over Yiannis

Sommigen onder u zijn net als ik met het lot van Yiannis begaan en zullen zich wellicht afvragen hoe het nu precies met hem is. Vorige week heeft hij geld vanuit België en Nederland zien binnenkomen op zijn rekening en dat heeft hem erg geraakt. In Griekenland is het zo moeilijk om steun te krijgen en het maakte echt indruk op hem dat mensen uit een vreemd land geld voor hem wilden storten. Graag zou hij iedereen uit de grond van zijn hart persoonlijk willen danken. Diegenen onder u die op Skype actief zijn, kunnen hem toevoegen en zo gratis online met hem bellen. Mocht u hem graag toevoegen, dan stuurt u me een mailtje, en dan geef ik u graag zijn skype account.

De reactie van u heeft hem een sprankeltje hoop gegeven. En dat is iets wat ik tot nu toe nog niet in zijn stem had gehoord. Hoop geeft kracht: laat ons hopen dat het hem genoeg kracht geeft om verder te gaan.

Maar om eerlijk te zijn: het geld volstaat niet om echt op korte termijn een kamertje te huren en om 2 maanden huur vooraf te betalen, zoals normaal de gewoonte is. We doen wat we kunnen, maar het hangt natuurlijk niet alleen van ons af.

Afgelopen weekend is er een oplossing uit de bus gekomen om de commissiekosten te vermijden bij de overschrijvingen naar de rekening van Yiannis. Ik wil het hier graag even voorleggen. Eén van de lezers van mijn blog is reisleider bij Anders Reizen, en is de bezieler van de Facebook-pagina Lesbos – Griekenland / Mytilini – Tsonia (klik even op “Vind ik leuk”). Hij heeft een hele nauwe band met Griekenland en wil zijn rekeningnummer beschikbaar stellen om op die manier geld te verzamelen. Hij kan dan zelf het volledige bedrag overmaken, maar hij komt binnenkort naar Griekenland en samen met hem kan ik ook het geld aan Yiannis overhandigen. Daar zijn we op dit moment nog niet uit.

Waarmee ik wil zeggen: ik vertrouw mijn lezer volledig en geld op zijn Belgische rekening overmaken vanuit Nederland en België kost geen geld. Op die manier wordt de commissie vermeden. Indien u dat interessant vindt en Yiannis op die manier wil helpen, stuurt u me dan ook een mailtje, en dan breng ik u in contact. U begrijpt dat ik alle gegevens hier niet zo maar te grabbel wil gooien op de blog.

Maar laat ons onszelf zeker niet blind staren op een financiële bijdrage voor Yiannis. Beter zou zijn om een structurele oplossing voor hem te vinden. Iemand die een klusjesman nodig heeft, iemand die een lichte job voor hem heeft, want in zijn toestand kan hij geen zwaar werk verrichten. Of iemand die in Athene gedurende een tijdje een flatje of kamer kan beschikbaar stellen tot Yiannis wat geld heeft verzameld om de huur volledig te betalen. Ook dat soort voorstellen zijn meer dan welkom en zullen Yiannis op lange termijn zelfs veel meer helpen dan een storting.

One thought on “Meer nieuws over Yiannis

  1. Is er nog nieuws omtrent voorstellen voor onderdak voor Yiannis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *