Serifos

Ik weet het; van de bijdragen die ik hier de laatste post, word je niet meteen vrolijk. Daarom even dit kleine filmpje dat gedraaid is op het Cycladische eiland Serifos. Als tegengewicht. Want er is nog altijd schoonheid in Griekenland. En de Griekse natuur zal je nooit teleurstellen.

Serifs: ik ben er zelf al 2 keer geweest en vond het een ideaal eilandje om compleet tot rust te komen. Meer dan 4 dagen heb je niet nodig, daarvoor is het eilandje ook te klein. De hoofdstad, Chora (zoals bijna elke hoofdstad op de Cycladen wordt genoemd), staat in Griekenland bekend als “het balkon van de Cycladen. Wellicht omdat het zo hoog gelegen is. Wat er voor zorgt dat er zelfs in de zomer een flinke wind kan staan.

6 thoughts on “Serifos

  1. Wou dat ik er was, hier wordt het toch maar een groene (lees: natte) kerst…;)

  2. @Petros, volgens mij is Serifos niet de ideale bestemming in de winter, maar we kunnen natuurlijk wel dromen, he!

  3. een min punt, je kan iemand tegen komen ,die daar een villa heeft, en misschien krijg je wat wij in griekenland noemen σου γυριζουν τ αντερα. ειναι πασοκ και τον μισει ολλη η ελλαδα, με πιανεις;;

  4. Och, dat was ik totaal vergeten! Ja, inderdaad, op Serifos staat een befaamde villa…

  5. του αρχιμαλακα του ακατανομαστου, maar de Cykladen worden niet minder en als je over de Cykladen hebt, dan hoort het gedicht, van wie anders?? NIkos Gkatsos.
    Στη Μύκονο, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Μήλο
    πετάς κυπαρισσόμηλο κι εγώ πετάω μήλο.
    Στην Αμοργό, στην Κίμωλο, στη Νιό, στη Σαντορίνη
    μου στέλνεις κιτρολέμονο σου στέλνω μανταρίνι.
    http://www.youtube.com/watch?v=s-TVD5kJYIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *