BBC doet wat Griekse media niet kan

Wie de Griekse media, of mijn tweets wat gevolgd heeft, weet dat de BBC een radiodocumentaire heeft gemaakt over Gouden Dageraad. U vindt het fragment hier terug, luister vanaf minuut 26:30, waar GD-parlementslid Ioannis Lagos (de oom van de leerling in de klas van mijn vrouw) zijn beklag doet over de nieuwe leden die vorige week op een voetbalwedstrijd SYRIZA-parlementslid Dimitris Stratoulis hadden aangevallen. Hij vond dat er niet agressief genoeg was opgetreden, want Stratoulis had niet eens een buil overgehouden aan het voorval en ook zijn bril was nog heel.

En wat doet de Griekse overheid met dit document? Helemaal niets. Bij SYRIZA staan ze te roepen dat dit een moordaanval was, maar verder gaat het ook bij hen niet.

Journalist Kostas Vaxevanis, die van de Lagarde-lijst, licht toe dat dergelijke documenten niet kunnen worden gebruikt, omdat het illegaal is om op deze manier geluidfragmenten op te nemen. Dit soort praktijken zijn zelfs crimineel volgens de Griekse strafwet, en je kan er voor achter de tralies vliegen.

En zo zal er dus nooit een vervolg komen aan dit verhaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *