Kerstmis voor Yiannis

Yiannis trots in zijn nieuwe woonst

Yiannis trots in zijn nieuwe woonst

Het was een mooi kerstcadeau: Yiannis heeft onderdak gevonden en zal de straat niet op moeten. Dank zij uw bijdragen heeft hij genoeg bij mekaar om een hele tijd verder te kunnen. Via een bevriende journaliste heeft hij hier een onderkomen gevonden waar hij weliswaar huur voor moet betalen, maar waar wel alles inbegrepen is in die prijs. Dus geen extra kosten voor elektriciteit, geen charatsi en dergelijke meer.

Geen onvoorziene kosten dus, en het zal Yiannis de kans geven om eerst op zijn positieven te komen (hij zei me dat hij 3 dagen aan een stuk wil slapen, want hij is uitgeput). Hij denkt ook dat zijn gezondheid er op die manier sterk zal op vooruit gaan. Nog 2 stoelen en een tafel zoekt hij, en dan is hij voorlopig de koning te rijk.

Een pracht van een kerstcadeau is het, en ik wil u allemaal bedanken voor uw interesse voor Yiannis en voor de steun die velen hem hebben gegeven. Het is bijna een kerstverhaal in de echte zin van het woord. Het doet me wel wat, want ik had niet durven denken dat wat me persoonlijk zo had geraakt, ook doorgegeven kon worden langs de posts van deze kleine blog.

Yiannis zelf heeft zijn twitteraccount weer geopend, maar in plaats van “Dakloze SOS” is het nu geworden “Hij die onderdak heeft”.

Nu komt het er op aan dat hij ergens klusjes kan gaan doen, zodat hij in zijn levensonderhoud kan voorzien en kan blijven op de plek waar hij nu zit. Want we moeten ook niet te vroeg juichen: het is nog niet zeker of het allemaal achter de rug is voor hem, maar er is nu hoop. En energie om andere dingen te doen.

U heeft Yiannis een mooie kerst bezorgd. Heel erg bedankt allemaal.  Een zalig en warm kerstfeest.

31 thoughts on “Kerstmis voor Yiannis

  1. “Een pracht van een kerstcadeau is het”. Dat is dan ook helemaal de bedoeling van kerstmis.

  2. prachtig ! en chapeau bruno want jij “zette dit in gang” ! laat ons proberen hem te blijven helpen…

  3. Ook voor ons is dit het mooiste kerstcadeau !

  4. Komt hij in het jaaroverzicht 2012 ?

  5. Geen idee, @Anne-Mie. Daar heb ik niet meteen een hand in, dat hangt allemaal af van de kijker, niet?

  6. Het Kerst verhaal herschreven naar deze tijd. Maria ontbreekt nog. Maar er zijn wel meerdere kandidaten voor de rol van Herodus. Ik stel voor, dat Bruno een van de rollen van de drie koningen vervuld. Ikzelf ben dik tevreden met een rolletje van herder.
    Dit is een van de mooiste kerstcadeaus, die ik ken. Het emotioneerde me erg.
    Ik hoop, dat dit voor Yiannis het begin is van een perspectiefrijke toekomst.

  7. Laat het miss Yianni ook eens weten: https://twitter.com/IRinakakis
    Minder werk voor Driekoningen Bruno!
    Het Nieuw-Grieks niet machtig ?:
    Nα΄σαι καλά Γιάννη! Καλά Χριστούγεννα!
    vlot vertaald: “Het ga je goed Yianni, vrolijk kerstfeest”
    btw: Jos is den Os! 🙂

  8. @Petro, BTW “miss” is de aanspreek titel die je gebruikt tevenover een niet getrouwde vrouw!!!! Dacht ik toch.

  9. Jef, jij bent een schrijver met licht, ik meer een met afktngn…

  10. Anne-Mie, ik heb de vrt gister geschreven, n.a.v. nieuwsfeit van het jaar, die link van jou, en geschreven dat we zojuist hadden vernomen dat Yiannis onderdak heeft.
    Ik heb ze bedankt voor de reportage die samen met Bruno deze actie op gang heeft gebracht en daardoor niet alleen een journalistieke maar ook menselijke waarde heeft gekregen.
    Ik geloof dat we er allemaal wat sentimenteel van zijn geworden en ook door de crisis we een oprecht kerstgevoel hebben gekregen……..
    Trouwens, woont Yiannis er al??

  11. Nee @Bea, hij trekt er pas op zaterdag in. Hij kan nauwelijks wachten, maar dat is zeker geen verrassing, eh?

  12. als we nu eens een “commitment” maken, alle posters hier… om het komende jaar, wij die in de “goeie” kant van de wereld leven kunnen ons dit toch permitteren of niet ?, elk maandelijks 10 euro over te schrijven in 2013 ? ik neem aan bruno, dat de rekening nog altijd bestaat ?

  13. Rene, mijn zegen heb je, ik dacht, als Yiannis is bijgekomen van alle vreugde, om verder te gaan denken, hoe kan hij een klein inkomen vergaren, zodat hij daarna zelf zijn kleine huur kan betalen.
    Wat is er nodig en wat wil en kan hij, bijv. klusjesman worden en sparen we voor z’n gereedschap en een 2e hands brommer, ik noem maar wat……
    We moeten hem niet vergeten want anders is hij over een half jaar weer op straat.

  14. bestaat de rekening nog bruno ? is hij nu in zijn woonst ingetrokken ?

  15. Beste Rene, ik weet niet of je grieks spreekt, maar als je de twitter van Yiannis leest is er toch wel een klein wonder gebeurd! Zoveel mensen reageren, gisteravond reageerde ook een bekende t.v. presentratice, Nathalia Germanoy. Hij plaatst fotos op zijn twitter, van zijn huisje, en gister zelfs van een set koffiekopjes die hij had gekregen. Vandaag las ik een oproep of iemand met de auto van Thessaloniki naar Athene gaat, want een echtpaar wil een pakket voor Yianis meegeven. Ook heeft Bruno een tweet met een link van iemand die over Yiannis schrijft als de dakloze die via twitter onderdak vond. Het is indrukwekkend om te zien, en dat geeft de hoop dat hij het gaat redden.
    Jannis heeft op 7 januari zijn naamdag, de verjaardag wordt nauwelijks gevierd, en dat lijkt mij een mooi moment om nog wat geld te geven, met als mededeling ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, oftewel gefeliciteerd!

  16. Rene, de bovenste tweet van Bruno: οχι πια αστεγος.

    Voor iedereen: Een hele goede jaarwisseling, toch maar met goede moed het nieuwe jaar in en solidair zijn met de ander die het nodig heeft!

  17. bedankt voor prachtige nieuws bea ! twitter ken ik niet en grieks tot mijn schaamte evenmin (of toch héél weinig) maar die 7 januari>… daar doe ik wat aan !

  18. ach bea, voel me bedroefd… zoveel posters zo weinig “commitment”…

  19. Rene, geen reden voor bedroefdheid denk ik, voor zover ik de twitter van Yiannis volg gaat het aardig goed met hem. Verder vertrouw ik op het oordeel van Bruno, mocht er extra hulp nodig zijn dan weet hij ons te vinden!

  20. Ik denk wel dat Yiannis blij is met het appartement maar nog heel ongerust over de toekomst. Hij meldde me dat het moeilijker werd om eten te betalen. Hoe het zit met klusjes doen, z’n gezondheid (wat hij er nu aan kan/wil doen) weet ik niet. Als iedereen geeft wat hij/zij echt kan missen, aan commitment zal het niet liggen. En ik denk dat er zo velen denken, dat hoop ik althans. In de aandacht houden in elk geval.

  21. Ik moet bekennen dat ik de laatste tijd wat minder contact heb gehad met Yiannis. Hij zou graag naar Kreta gaan voor de herdenking van zijn vader’s dood. Ik zal eens met hem bellen, zodat ik het laatste nieuws hier kan posten. Hij is in ieder geval wat meer op zijn gemak, maar nu moet hij zorgen dat hij iets kan vinden dat wat structureler is en waardoor hij kan overleven.

  22. Was er zo geen bureau dat hem wilde begeleiden in het zoeken naar een job? Ergens in de blogs over Yiannis heb ik dat toch gelezen.

    Iets anders, ik zie regelmatig dat hij mensen vermeldt op z’n twitter account. Ik krijg daar zelf ook een mailtje van. Wat betekent dat eigenlijk? (de agnost vroeg wat) 🙂

  23. Anne-Mie, ik ben een digitale sukkel, volgens mijn dochter is dat #ff en dat betekent dat hij die mensen aanbeveelt voor dat weekend om te volgen.
    Mijn dochter bekijkt me en beantwoordt me alsof ik uit het stenen tijdperk kom, ha ha, maar ik snap nog steeds niet wat het nut is van de volgers?????

  24. Beste Bruno,
    Mag ik hier nog even melden dat Yiannis morgen zijn naamdag heeft, die in G’land toch als verjaardag gevierd wordt.
    Een ieder die zich geroepen voelt, stuur hem een tweet met ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, en een ieder die een paar eurootjes kan missen……..alle beetjes helpen!!!!!! Kan gratis van Ethniki naar ethniki via int. bankieren , en kan het ook nog via jou, Bruno??????

  25. bea, de rekening in belgië via vriend van bruno bestaat nog hoor !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *