Stembussen in het parlement

Vandaag gaan er stembussen in het parlement worden gezet, waar de parlementsleden een “ja” of “nee” in kunnen gooien. De 4 stembussen gaan de volgende namen dragen: Papakonstantinou, Venizelos, Papandreou, Papadimos. En de vraag is of er een gerechtelijk onderzoek moet komen naar deze lieden in verband met de manier waarop ze de informatie op de Lagarde-lijst hebben behandeld.

Het leek er even op dat Venizelos in nauwe schoentjes zou komen, maar er is iemand gevonden die kan worden geslachtofferd, zodat hij buiten schot kan blijven. Het hoofd van de financiële politie, Yiannis Diotis, heeft gisteren aan de onderzoekers verteld dat hij met de lijst geknoeid heeft en dat hij de bestanden heeft aangepast.

Heel vreemd allemaal, want in zijn vorige getuigenissen luidde het nog dat hij nergens van wist en dat hij zeker niets had aangepast. Maar sinds duidelijk is geworden wanneer de verschillende USB sticks met allerlei lijsten zijn aangemaakt (het Griekse publiek is echt een expert aan het worden in de technologie van USB-sticks, want het is het enige waar de media nog in geïnteresseerd lijken te zijn), lijkt de verdenking te zijn geweken van Georgos Papakonstantinou en lijkt het dat de lijst is aangepast sinds het moment dat die in handen was van Evangelos Venizelos.

Allemaal moeilijk te bewijzen natuurlijk, en nu het hoofd van de financiële politie dergelijke verwarrende verklaringen heeft afgelegd, wordt het ook moeilijk om Venizelos nog iets aan te wrijven.

Ik ben het noorden een beetje kwijt in deze kwestie, en ik ben zeker niet alleen. Benieuwd wat het resultaat van de stemming vandaag zal worden. Wedden dat alle politici buiten schot zullen blijven?

9 thoughts on “Stembussen in het parlement

  1. ik heb altijd al gevonden dat je bij verkiezingen niet enkel een positieve maar ook een negatieve stem zou moeten kunnen geven (“die zeker niet”) – laat dit een begin zijn: stem ze allemaal weg!

  2. ze zou toch volgens Meimarakis eerst stemmen over hoe veel stembussen zou staan??
    en dan komt de vraag hoe de partij de schapen in de mandri houdt??morgen weten wij het, maar maakt dat ons wat uit? is de volk op straat ?? NEE dus.

  3. Beste mensen.

    Even een ” schone ” USB- stick vanuit
    Frankrijk of welk land dan ook laten sturen.
    Een USB-stick waar niet mee geknoeid zou kunnen zijn.
    Waarom bemoeit het IMF en alle andere Europese instanties zich niet met dit probleem??

  4. Ik denk dat ik het nu wel begrepen heb. Houdt u vast voor de volgende onwaarschijnlijke democratische procedure. Griekenland is niet voor niets de bakermat van de democratie. Maar ook van de tragedie en de comedie.

    Vandaag om 18u wordt er een stemming gehouden in het parlement. Er moet worden gestemd over de 3 voorstellen:
    – ofwel 1 stembus om alleen Papakonstantinou naar het gerecht te sturen (voorstel van de coalitieregering)
    – ofwel 2 stembussen om Papakonstantinou en Venizelos naar het gerecht te sturen (voorstel van SYRIZA)
    – ofwel 3 stembussen om Papakonstantinou, Venizelos, Papandreou en Papadimos naar het gerecht te sturen (voorstel van Gouden Dageraad en Onafhankelijke Grieken)

    Na deze uiterst democratische procedure zal voorstel 1 het halen, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Weliswaar met een nipte overwinninge. En blijven Venizelos, Papandreou en Papadimos buiten schot. Want als een ander voorstel het haalt, dan mag je er zeker van zijn dat deze regering geen lang leven meer beschoren is.

  5. Men heeft het steeds over 7 stembussen???
    Persoonlijk zou ik graag zien dat foute politici samen in 1 cel terecht komen, en zoals men de illegalen behandeld hebben: 1 vierkante meter per persoon , geen bedden en 1 chemisch toilet per 30 personen.
    Misschien dat dit jonge politici afschrikt…..

  6. Tel maar op, he @Bea:
    1. Papakonstantinou (scenario 1)
    2. Papakonstantinou (scenario 2)
    3. Venizelos (scenario 2)
    4. Papakonstantinou (scenario 3)
    5. Venizelos (scenario 3)
    6. Papandreou (scenario 3)
    7. Papadimos (scenario 3)

    En zo schep je verwarring.

  7. Verrassing! Venizelos stemt in met 4 stembussen! Dus het voorstel van Gouden Dageraad/Onafhankelijke Grieken wordt gevolgd.

    Nu wordt het toch nog interessant!

  8. Ναι , μην το ζορισει, επτα τον επαιρνε αριστερα!!
    εχει ντερμπυ σημερα,οι μπυρες ειναι στο ψυγειο

  9. En zo lijkt dat schorem ook hier nog salonfähig te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *