PAME laat nog eens van zich horen

PAME staat voor Panergatiko Agonistiko Metopo, wat ruw vertaald klinkt als “Algemeen Werkliedenfront”. De vakbondsbeweging is steeds erg actief als er protesten zijn, maar staat er wel op om zich te onderscheiden van alle andere bewegingen. Als er bijvoorbeeld betogingen in Athene zijn, zal PAME altijd apart opstappen. Zich verenigen met andere bewegingen, wil PAME absoluut niet, waardoor ze nooit in staat zijn om een breed maatschappelijk front te vormen.

PAME wordt vaak met de KKE (Communistische Partij) en ook met geweld vereenzelvigd. Wanneer PAME na een betoging op het Syntagmaplein verschijnt, ontaardt alles vaak in relletjes. Het is zelden of nooit duidelijk of dit door PAME zelf wordt veroorzaakt, of dat er provocateurs zijn die de kracht van PAME willen ondermijnen. De waarheid ligt misschien wel ergens in het midden, maar ik heb ze nog nooit ontdekt.

PAME heeft zich al een tijdje koest gehouden, we hebben weinig protestacties van de beweging gezien, maar gisteren was het weer van dat. Een aantal actievoerders drongen het kantoor binnen van minister van Tewerkstelling Vourtsis en gooiden meubels en dossiers op de grond.

Uiteindelijk ging het over een kleine groep mensen en het is eigenlijk ook maar een geïsoleerd incident, maar de pers sprong er in al zijn objectiviteit op als hongerige wolven. 35 mensen werden gisteren opgepakt en vanochtend voorgeleid.

Nu ben ik het niet eens met een dergelijke actie, maar het is echt wel te belachelijk voor woorden dat aan een dergelijke actie heel erg veel aandacht wordt besteed, en alle politici mogen er hun ideeën komen over spuien, terwijl er nooit zo veel aandacht wordt besteed als bijvoorbeeld Gouden Dageraad een kantoortje van migranten op dezelfde manier bestormd. Dan blijft het vanuit politieke hoek verdacht stil.

One thought on “PAME laat nog eens van zich horen

  1. Hellas het gaat niet( Δεν παει το Παμε) met Pame en de partij.zowel de KKe onder leiding van de slechtste leider ooit van de partij en Syriza met koppeltje duiken (κωλοτουμπας) Alexis, kunnen de krachten bundelen.
    Δυστυχως ο λαος αγεται και φερεται.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *