Nick Cave over de rellen in Athene

Nick Cave heeft iets met Griekenland. Hij heeft hier ooit een huis gehad, op Hydra. Hij heeft samengewerkt met Kretenzische oer-muzikant Psarantonis, de broer van de veel te vroeg overleden Nikos Xilouris. En op elke toernee doet hij Griekenland aan. Nu heeft hij een nummer gemaakt over de Griekse rellen die het voorbije jaar zo vaak op televisie te zien waren. Zoals we Nick Cave kennen, gooit hij daar ook nog een fikse scheut mythologie en beeldspraak bij, en je krijgt een -althans voor mij- zeer beklijvend nummer.

Voor de liefhebbers.

8 thoughts on “Nick Cave over de rellen in Athene

  1. ‘t is me echter niet geheel duidelijk waar en wanneer hij een optreden weggeeft in Griekenland (Lykavittos?). Ga ‘r absoluut bij zijn… de meesten om mij heen kunnen wel wat positive ellino-aussi vibes gebruiken. @Bruno heb jij soms info die wij niet hebben ?

  2. ik vind het persoonlijk maar een lauw ding

  3. Voorlopig nog geen data voor een Europese tour, @Roel. Maar inderdaad, als hij Athene aandoet, zal dat wellicht wel op Lycavittos zijn. Nu moet ik wel zeggen dat ik Nick Cave nooit met positieve vibes heb geassocieerd 😉

  4. Maar wel een mooi nummer, Bruno! Hij is er niet jonger op geworden, maar zijn muziek én tekst blijven prachtig.

  5. Hij heeft net een prachtig nieuw album uit en komt november 2013 naar Amsterdam

  6. menen jullie dit nu echt? ik vrees dat als er een revolutie zou aankomen, men uit armoede maar weer beter de liederen van theodorakis kan gaan afstoffen bij gebrek aan meer recente alternatieven met voldoende vuur en geloofwaardigheid… wat een zoutloos gedoe is die hedendaagse muziek toch. vergelijk dat eens met de star spangled banner van hendrickx, bvb. daar kreeg je tenminste mensen mee op straat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *