Zware metalen gevonden in het water van Chalkidiki

Olympiada - zware metalen in het water

Olympiada – zware metalen in het water

In opdracht van de buurtbewoners van Olympiada in Chalkidiki heeft een gepatenteerd laboratorium stalen genomen van het water dat door Hellenic Gold in de rivier van Skouriës wordt geloosd en uitmondt in de Egeïsche Zee nabij Strymonikos. Voor de kust van dat dorp liggen mossel- en viskwekerijen.

De stalen die werden genomen tonen onrustwekkende cijfers, volgens de krant Efimerida Ton Syntakton, een krant die wordt uitgegeven door ontslagen werknemers van de Eleftherotypia en de zondagskrant Kyriatiki Eleftherotypia. Zo is er 49.000 keer meer arsenicum aangetroffen dan het toegelaten gehalte, 2.660 keer meer mangaan en 169 keer meer lood. Ook zouden er meer dan het normale gehalte aan kwik zijn aangetroffen in de waterstalen.

Misschien komt er best nog een tegenexpertise, zodat we zeker zijn van deze resultaten. De parlementsleden van SYRIZA gebruiken deze resultaten in ieder geval om te laten zien dat er een milieuramp aan de gang is in Chalkidiki. Voor alle zekerheid kijk ik heel goed uit waar de vis en de mosselen vandaan komen voor ik ze op mijn bord leg.

6 thoughts on “Zware metalen gevonden in het water van Chalkidiki

  1. verzamelen de zware metalen en aan de voeten van Pachtas vast maken en laten zwemmen.

  2. Je klinkt bijna verbaasd. Iedereen doet in dit land toch wat hij of zij wil zonder gevolgen. Waarom zou een goudmijn eigenaar anders zijn?

  3. Er zijn vast nog veel meer metalen in de grond te vinden op diverse plekken als je ziet wat er in de natuur wordt achtergelaten, van oude wasmachines tot geroeste autoos en als je ziet hoe hier bij de scheepswerf gewerkt wordt, zandstralen heet dat geloof ik, dat is zwaar verboden en kankerverwekkend en dan nog de doorsnee-chorafi die volgespoten wordt, o ja en asbest in die kippehokken…………

  4. In Velestino is er een hoogoven,een smelterij.Een lading gesmolten metaal werd naar Italie vervoerd en de Italianen hebben de waar prompt terug gestuurd :de veel giftige stoffen.

  5. Zie je wel. Zo werkt dat nu eenmaal hier 😡

  6. opruimen de boel en de vouli daarbij… in brussel dumpen bij de rest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *