Het begin van het vakantiegevoel

Grieken nemen vooral in augustus vakantie. Hier op kantoor is het niet anders: er is erg veel werk deze maand, dus kunnen we geen vrij nemen, maar vanaf augustus zal het hier erg stilletjes worden.
De collega’s zijn dus nu onderling al druk aan het overleggen waar ze op vakantie zullen gaan. Het mag u niet verbazen dat ze allemaal in eigen land vakantie zullen nemen. Ik hoor de bestemmingen hier al langs alle kanten: Kefalonia, Serifos, Milos, Skopelos, Rhodos, … Een typische conversatie is: “ben jij al op x geweest?” (waarbij x dus meestal een eiland is). “Hoe is het daar?”. Ervaringen worden uitgewisseld, er wordt van alles aangeraden: stranden, taverna’s, etc. Best wel frustrerend als je nog een maand te werken hebt. Maar de vakantie moet worden vast gelegd, anders bestaat de kans dat je geen boottickets meer vindt.
Onze vakantie ligt sinds gisteren vast: het gaat weer een keer naar mijn geliefde Kreta. We beginnen in het oosten (Aghios Nikolaos, Sitia, Ierapetra), en gaan dan via de zuidkust meer naar het westen. Het zal stilletjes zijn op deze blog volgende maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *