Gouden Dageraad valt ziekenhuis Kalamata binnen

Ik weet niet in hoeverre u bekend bent met de openbare ziekenhuizen in Griekenland. Dokters en verplegers werken er tegen een ondermaatse vergoeding, zeker als je dat vergelijkt met wat hun collega’s in andere eurozonelanden verdienen. Sommigen onder hen laten de eed van Hippocrates voor wie hij was en vragen aan de familie van de patiënten een fakelaki (envelopje met geld) om op die manier er voor te zorgen dat de patiënt iets meer aandacht krijgt en goed zal worden verzorgd. Het systeem is flink uit zijn voegen gebarsten en ondertussen is het jammer genoeg meer regel dan uitzondering.

Er zijn ook families die besluiten om iemand in te huren die voor de patiënt moet zorgen in het hospitaal. Dat betekent: regelmatig de lakens verversen, eventueel de patiënt wassen en zo meer. Dat zijn taken waar het gewone verplegend personeel vaak niet toe komt, wegens personeelstekort. Heel vaak zijn die extre verplegers geen Grieken: het gaat vaak om vrouwen uit Albanië, Bulgarije, de Filippijnen, en zo meer.

Zoiets is natuurlijk niet naar de zin van onze fascisten van Gouden Dageraad. In plaats van in het parlement druk uit te oefenen om het systeem van de Griekse gezondheidszorg op te krikken naar een Europees niveau (de dokters zijn hier best wel goed, maar het systeem deugt niet), gingen ze maandagavond op “controle” in het hospitaal van Kalamata. Bedoeling was om de papieren te controleren van de extra verplegend personeel om te zien of ze wel Grieken zijn. Twee maanden geleden hadden de neo-nazi’s al een dergelijke actie gevoerd in het hospitaal van Tripoli, in de Peloponnesos. De directrice van het hospitaal had hen daar zelfs de toelating voor gegeven, waarop ze geschorst werd.

In Kalamata lukte het de lieden van Gouden Dageraad niet om de controle uit te voeren. Op dat moment waren er heel wat zigeuners, Roma, aanwezig aan de ingang van het hospitaal. Die hadden net een familielid naar het ziekenhuis gebracht. De zigeuners dachten dat Gouden Dageraad voor hen kwamen en keerden zich tegen de fascisten. Je wil geen georganiseerde groep zigeuners tegen je krijgen, dus onze stoere jongens van Gouden Dageraad dropen onverrichterzake af.

6 thoughts on “Gouden Dageraad valt ziekenhuis Kalamata binnen

  1. Wat zijn het toch een stelletje sukkels, ze helpen de economie,voor zover nog aanwezig, nog verder de afgrond in!

  2. Eén vraag, zonder bijbedoelingen: Waarom is er geen Grieks verplegend personeel met zo’n jeugdwerkloosheid?

  3. ..”zeker als je dit vergelijkt met wat hun collega’s van de ander eurozonelanden verdienen…”

    Bruno, dit is het zoveelste bewijs dat Griekenland nog helemaal niet rijp is om tot de eurozone te behoren.

    Het zet gewoonweg bepaalde Grieken aan om tot malafiede praktijken over te gaan en dit enkel en alleen wegens eigen hoogmoed en dit ten nadele van andere Grieken (en op zijn beurt zullen deze praktijken deze andere Grieken inspireren om hetzelfde te doen bij nog anderen enzovoort…)

    En, hoe lager de lonen zullen worden, des te groter de malafiede praktijken zullen worden.(dit is nu reeds te zien in bijvoorbeeld de cafeneios en restaurants waar, als je niet goed oplet, de rekeningen hoger zijn dan de prijskaart)

    Of : hoe een verkeerde beslissing om tot de eurozone te behoren een natie in een visceuse cirkel kan doen terechtkomen om verder en verder af te dwalen van het zo betrachte euro-ideaal.

  4. zo n 20 jaar geleden toen ik nog op de lagere school zat vroeg ik ook aan de meester wrm ze in Griekenland minder verdienen dan hier, en toen antwoorden de meester wacht maar daar komt een tijd dat ze ook daar evenveel zullen verdienen als hier … in plaats van evenveel nog minder dan eerst :)lang leven europa
    @ BRUNO ik wil niet advocaat van de duivel spelen maar je gelooft toch niet dat ze zijn gaan lopen voor een tiental zigeneurs in de krant stond dat dankzij de politie erger is verkomen…
    op Kreta hebben ze dinsdag een van XA in de zee gegooid 🙂
    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5009817/epeisodia-sta-xania-epeita-apo-ratsistikh-epithesh-xrysaygitwn/

  5. Ik heb de laatste zes maanden wat tijd doorgebracht in hospitalen in Volos en Larissa.
    Omdat ik ook zo’n geruchten over slechte dienst in ziekenhuizen gehoord had,was de bagageruimte
    vol met beddelakens,toilet papier,enz.Heb het echt niet nodig gehad.Niet dat men geen gebrek heeft aan materiaal maar het was niet erg opmerkbaar. Wat me wel opviel is,een gebrek aan organisatie.De verzorging is wel goed.
    Dat men moet rekenen op hulp van buitenaf is een feit:elke patient heeft een ‘begeleider’van de familie.Dat maakt deel uit van het systeem.Er zijn vrouwen die een week lang naast hun man op een stoel zitten om bij te springen maar heb meer de indruk dat het meer psychologisch is dan een werkelijke noodzakelijkheid.
    De bedenking die ik erbij getrokken heb, is dat alles afhankelijk is van de directie en dus niet mag veralgemeend worden voor alle ziekenhuizen.Vooral het univ ziekenhuis in Larissa is een aanrader.
    Ik heb ook geen buitenlands personeel opgemerkt.Belgie heeft trouwens ook veel verplegend personneel uit bv Polen en Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *