Pantelis Thalassinos

ThalassinosGisteren kregen we het gevoel dat de zomer nu echt begonnen was. Boven op de heuvel van Kastella (Piraeus) ligt een theater. Het Theatro Veakeio (foto hier) ligt op 10 minuuthes wandelafstand van ons huis: we moeten gewoon tot het eind van de straat stappen en dan de trappen op. Gisteravond, bij een temperatuurtje van 29 graden, met een lichte verfrissende bries, zijn we daar naar een optreden geweest van Pantelis Thalassinos (zie foto). De lichtjes van Athene lagen aan onze voeten, de marineschepen van Flisvos lagen voor de kust met een feeëriek patroon van lampjes en de liedjes van de Griekse bard voerden ons naar de Griekse eilanden en de kusten van Klein-Azië. Melancholische klanken van akoestische gitaren, luit, bouzouki, viool en piano gaven de liedjes iets breekbaars. Zijn nummer “Ta Smyrneïka Tragoudia” behoort ondertussen tot de Griekse gewijde geschiedenis.
Gisteren had hij overigens ook zangeres Yiota Negka meegebracht. Die kon me niet echt overtuigen, tot ze zich opeens ontpopte tot een geweldige rembetissa (rembetiko-zangeres)!
Mooie muziek, een fijne omgeving, en een fijne atmosfeer die je de bosbrandjes (die tot nu toe beperkt zijn gebleven, gelukkig maar) en de misselijke makende politici die zich weren als duivels in een wijwatervat nu allerlei gegevens over het Siemens-schandaal naar buiten komen, doen vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *