Gastvrij Kreta

Ik vind het niet prettig om hier steeds maar slecht nieuws neer te schrijven, maar soms kan het gewoon niet anders. Er gebeuren zo veel dingen om me heen, die me triest of boos maken. Soms verlies ik daarbij wel eens uit het oog dat dit toch wel een prachtig land is, en dat lang niet alle Grieken over dezelfde kam kunnen worden geschoren. Het blijft een warm en gastvrij volk. De Kretenzers, die doen er nog een schepje bovenop, wat die gastvrijheid betreft.

Onderstaand filmpje zou overal ter wereld moeten worden getoond. Het heeft de essentie van de Kretenzer gevat in 2 minuten. Een eenvoudige, prachtige boodschap, en velen die ooit op Kreta zullen zijn geweest, zullen ooit wel een variant van de gekende Kretenzische gastvrijheid hebben meegemaakt. Een betere toeristische campagne heb ik dit jaar nog niet gezien. En er zit niet eens zon of zee in.

16 thoughts on “Gastvrij Kreta

  1. Daarom al sinds jaar en dag, Kreta!

  2. Leuk filmpje! en deze gastvrijheid is niet alleen op Kreta te vinden, dat vind je overal in Griekenland.

  3. Ik woon sinds een half jaart in Iraklion en ik kan getuigen: dit maak ik hier sinds dag 1 permanent mee. Dit is geen reklamespotje, dit is een keihard realistische documentaire.

  4. De werkelijkheid in een notendop. Dit is dus de reden dat we per 1 oktober een huis hebben gehuurd op Creta.

  5. De boodschap is duidelijk:”De Kretenzer gastvrijheid is oneindig groot”.Dat vind ik ook.

    Maar wie helpt mij nu even uit de droom:Is dit filmpje een “over the top” gehaald Monty Python “bewijs”,of moet ik dit in een Bijbelse context zien(zo van de ene wang en dan de andere)?

    Ik vraag dit omdat ik nogal vaak pijnlijk van mening verschil over een item met de rest op verschillende fora.

    Zit hier nu een dubbele bodem in, of is dit gewoon straight, rechttoe-rechtaan zo bedoeld?

  6. 4 mensen hebben mij gezegd met volle verbazing net terug uit Rethymno dat ze dezelfde hebben beleeft.een andere vertrek morgen naar Kefalonia. ik hoop dat hij ook tevreden terug komen.waarom??γιατι για ενα φιλοτιμο ζουμε.

  7. Zo is inderdaad het dagelijkse leven op Kreta. De reden dat ik hier mijn hart verloren ben!

  8. inderdaad @Bruno, ik kijk uit naar wat meer non-crisis onderwerpen op je blog : vroeger kon ik via je blog de pols van Griekenland voelen, maar sedert de crisis… Bij mijn laatste bezoek was ik bijna onthutst te zien dat er zoveel fietsen te zien waren, en dat jij daar nog niks over geblogd had ?!

  9. Ben net vanmiddag weer teruggekomen van 4 dagen Kreta, moest gewoon even heen en weer en dit filmpje legt gewoon heel simpel uit waarom.

  10. @evropontios, ik probeer soms om wat meer non-crisis onderwerpen te vinden, maar het is niet makkelijk. De crisis beheerst werkelijk ons hele leven. Ik heb al wel gemerkt dat het soms goed is om de stad eens te ontvluchten voor een weekend (of voor een weekje naar België te trekken). Maar als je de tekenen van de crisis dagelijks overal om je heen ziet, dan is het niet eenvoudig om positievere dingen te vinden. Dit filmpje schoot er echter echt wel helemaal uit.

  11. Ik kan het niet meer op m’n twee handen tellen, de keren van zulke gastvrijheid in Kreta, die ik meemaakte.

  12. Waarom zou je van ons stelen…. Als wij met je willen delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *