Gaat PASOK verhuizen?

Nog maar een paar jaar geleden betrok PASOK een nieuw gebouw in Hippokratous, in centraal Athene. Georgos Papandreou was aan het hoofd van de partij komen te staan en er zou een nieuwe wind waaien. Papandreou, een verwoed sporter, trok meteen rond de 160.000 euro uit om een gymzaal te laten installeren in het nieuwe gebouw. Na zijn roemloze einde als premier en partijvoorzitter, ligt de gymzaal er ongebruikt bij. Papandreou zelf is nauwelijks nog te bespeuren in Hippokratous: hij is aan een lucratieve ronde bezig aan de universiteiten in Amerika, om de studenten de beginselen van crisis management bij te brengen.

En PASOK? Die partij staat flink in de schulden. Zo erg zelfs dat er geruchten de ronde gaan vandaag, dat de partij het luxueuze gebouw eind juli zal verlaten en andere, goedkopere, oorden zal opzoeken. De partij kreeg altijd ruime staatssubsidies, die berekend waren op het aantal stemmen dat de partij tijdens de laatste verkiezingen kreeg. Dat percentage is enorm teruggevallen, met als gevolg dat er vanuit de overheid nauwelijks nog toelagen binnenkomen om de partij te laten werken zoals ze dat decennia lang gewend was.

Afwachten wat er klopt van de geruchten, want er is nog geen officiële bevestiging gekomen vanuit de partij. Maar gezien PASOK flink in het rood staat, is het zeker niet ondenkbaar dat de partij van nu af aan zal moeten opereren vanuit heel wat bescheidener kantoren. Partijvoorzitter Venizelos zal dan misschien zijn gepantserde BMW ter waarde van 750.000 euro ergens in een achterafstraatje in Athene moeten gaan parkeren.

12 thoughts on “Gaat PASOK verhuizen?

  1. verhuizen ?zeker, sto diaolo, sto 4% anywhere except the parliament.

  2. hij kan eten op de pingpong tafel

  3. Volgens mijn up -to-date navigatiesysteem moet PASOK bij hun verhuizing van Hippokratous naar hun nieuwe kantoor een riviertje, genaamd Styx, met de veerboot over steken. De eigenaar van de veerboot, ene Xaron, heeft net zijn belastingsaanslag gekregen en dus zijn tarieven verhoogd.
    Wie betaald dat allemaal?

  4. Is het niet zo dat van wie de Styx oversteekt nooit meer iets wordt vernomen?
    Tenzij in dromen na een te overvloedige maaltijd.

  5. @penimeni

    Juist, er is nog hoop…..

  6. Volgens mij steken Griekse politici eerder regelmatig de Lethe (Λήθη) over 😉

  7. @Bea, ik zou net denken dat een Ted-bijeenkomst de uitgelezen kans is om hem van weerwoord te bieden? Wat zou uitsluiten nu uithalen?

    Oh die geweldige Griekse democratie: ‘we horen hem niet graag dus we verbieden hem te spreken’. En als je niet luistert halen we de messen boven.

    En we worden er ook al niet graag aan herinnerd dat we met zijn allen de polonaise aan het dansen waren toen hij verkozen werd (ook op deze blog).

    En hoe is het toch allemaal de schuld van GAP. En hadden we die goeie Karamanlis maar terug. En waaraan heeft het onschuldige Griekse volk dit toch verdiend. Oh-oh-oh – iedereen is tegen ons. En als je me niet gelooft steken we je huis in brand. Boeh, weg met GAP, weg met GAP!

  8. @Hans, een polonaise heb ik nog voor geen enkele politicus gedanst.

    Hoe langer deze crisis bezig is en hoe meer ik gelezen heb, met dank aan o.a. Bruno’s blog, des te beter denk ik te begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten.

    Het is mijn persoonlijke mening, GAP is niet de enige, maar staat na alles wat hij hier heeft achter gelaten, veel geld te verdienen met zijn toespraken.

    Wat ik tot nu toe van TED heb gezien vond ik de moeite waard, daar hoort wat mij betreft geen Papandreou, hij moet zich diep schamen.

  9. Van mij mag GAP zeggen wat hij wil. Maar dat hij nu “crisis management” gaat doceren aan de Ivy League universiteiten, en dat hij ook nog eens gaat praten op de TED-conferentie, terwijl zijn palmares als premier vooral het woord “mislukking” in vette letters schrijft, dat is er over. Hij had een hele batterij raadgevers die het allemaal wel wisten, die ook nog eens door de Griekse belastingbetaler voor hun advies werden betaald, en dan nog lukte het hem niet om ook maar 1 van zijn goeie ideeën uit te voeren.
    En dan kan je zeggen dat hij tegengewerkt werd door zijn partij, maar wat voor leider ben je dan, als je je ideeën niet kunt doordrukken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *