4 Griekse stranden bij de beste 100 ter wereld volgens CNN

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een lijst gemaakt met de 100 beste stranden ter wereld. U neemt het maar voor wat het is, want voor iedereen is de betekenis van een goed strand wellicht wat anders. Het nieuws komt een paar weken nadat 393 Griekse stranden de blauwe vlag hebben gekregen (tegenover 394 vorig jaar).

Om het toch eindelijk weer eens even positief te houden hier: 4 Griekse stranden zijn in de lijst opgenomen, en 3 van de 4 heb ik al bezocht. En ja, het zijn alle 3 geweldige stranden. Het gaat om Falassarna op Kreta, Balos, ook nog eens op Kreta, Navagio (scheepswrak) op Zakynthos, en het Egkremni strand op Lefkada. Enkel op Lefkada ben ik nog niet geweest.

Van Falassarna herinner ik me het geweldige heldere water, op Balos stonk het een beetje naar rottende algen, maar het zicht was wel geweldig, en in Zakynthos voel je je echt als een schipbreukeling op het strand als ze er geen scheepsladingen toeristen af gooien. Daarom mijn raad, mocht u ooit naar Zakynthos gaan. Neem een klein bootje vanuit Porto Vromi en laat u tot aan Navagio leiden na de middag, wanneer de andere toeristen weg zijn.

Het Navagio-strand op Zakynthos (eigen foto)

Het Navagio-strand op Zakynthos (eigen foto)

Falassarna - veel zand, en heel helder water

Falassarna – veel zand, en heel helder water (eigen foto)

 

Knip- en plakwerk om Balos op de foto te krijgen

Knip- en plakwerk om Balos op de foto te krijgen (eigen foto)

7 thoughts on “4 Griekse stranden bij de beste 100 ter wereld volgens CNN

  1. Ik kan hier op Ikaria ook het Seychelles-strand aanraden, buiten het seizoen (hier wil dat zeggen: tot half juli en vanaf begin september)… Magisch, afgelegen en het blauwste water ever… Een stom gevolg van een tunnelconstructie, maar zeer de moeite.

  2. Met een goed advies van Bruno om het scheepswrak op Zakynthos lekker rustig in de namiddag te bekijken.

  3. Strandliggen is niet meteen mijn ding, maar Fallasarna biedt een meerwaarde door de schitterend gelegen ruïnes van de oude haven. Een plek die qua ligging kan concurreren met Delphi.

  4. @Wim :We konden vorige week niet tot beneden geraken en hebben het dan maar van bovenaf bewonderd . Het is wel klein i.v.m. de 4 andere stranden .

  5. Men vergeet de fantastische stranden op Alonysos, Chalkidiki (Kolpos Agiou Orous), Pilio (zuid-)en mijn persoonlijke topper, een klein strand op Amouliani

  6. 🙂 De wereld is zo groot, en het aantal stranden onmetelijk.Ik weet niet wat de criteria waren, maar Griekenland komt er dus heel goed uit. En er zijn zonder twijfel nog heel wat andere prachtige stranden in Griekenland, een aantal ervan werden hierboven genoemd. 🙂

  7. En dan werd De Plage van St Anneke met uitzicht op de schoonste toren ter wereld nog schandelijk over het hoofd gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *