Le Corbusier’s voyage reORIENTed 1911-2011

David Bergé is een getalenteerde jonge Belgische kunstfotograaf die ongeveer anderhalf jaar geleden heb leren kennen. Je zou hem een beetje een 21-ste eeuwse bohème kunnen noemen, want hij woont waar hij werkt. De laatste tijd heeft hij de reis die de architect Le Corbusier in 1911 heeft ondernomen langs verschillende Europese steden, overgedaan en daarbij heeft hij 5 steden gekozen van de originele reis: Athene, Belgrado, Istanboel, Rome en Wenen.

De beelden die hij daarbij gemaakt heeft, zullen worden geprojecteerd op het p-public, het Public Space in Progress festival in Chania (Kreta) van 7 tot 9 juni, onder de titel Le Corbusier’s voyage reORIENTed 1911-2011.

David heeft momenteel wel een klein probleem: de bedoeling was om de beelden die hij heeft geschoten, als dia’s via 2 projectoren tegelijk te projecteren. Projectoren zijn in deze digitale tijd echter moeilijk te vinden, en David heeft op dit moment slechts 1 projector voor de voorstelling. Mocht er toevallig iemand in de buurt van Athene, of Chania, een KODAK carousel S-AV 2050 projector hebben die hij wil uitlenen voor de tentoonstelling, dan kan hij me dat altijd laten weten.

2 thoughts on “Le Corbusier’s voyage reORIENTed 1911-2011

  1. vraag eens op universiteit iraklion of rechtbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *