ERT: het was geweten en vooraf beslist

Transparantie en e-government. Het lijken misschien holle woorden, maar soms kunnen die dingen erg handig zijn. Neem nu de online database EUR-LEX, waarin alle beslissingen zijn terug te vinden die de Raad Van Europa ooit heeft genomen. Op 12 juli 2011 zijn er beslissingen genomen over maatregelen die Griekenland moet nemen om het begrotingstekort te verminderen.

Klikt u even hier: http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lng1=el,nl&lang=&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=625433:cs

Het lees niet makkelijk, maar ik haal de belangrijkste delen er voor u graag uit:

Artikel 2 van Besluit 2011/xxx/EU wordt als volgt gewijzigd:
1. na lid 6 wordt het volgende nieuwe lid ingevoegd:
“6 bis. Griekenland neemt onverwijld de volgende maatregelen en voert ze onverwijld uit:
[ … ]
i) ministeriële besluiten die de sluiting, samenvoeging of grondige afslanking van bepaalde entiteiten inleiden. Hierbij gaat het om KED, ETA, ODDY, het Nationaal instituut voor de jeugd, EOMEX, IGME, OSK, DEPANOM, THEMIS, ETHYAGE en ERT en 35 andere kleinere entiteiten;

Nu gaat geen enkele politicus me in Griekenland vertellen dat hij niet wist dat dit er zat aan te komen. OK, je zou nog kunnen opwerpen dat hier niet zwart op wit staat dat ERT moest worden gesloten. Het zou ook kunnen gaan om een samenvoeging of een afslanking. Maar Brussel was op de hoogte en heeft het zelfs mee beslist.

En om even te tonen hoe de sluiting van een openbare zender er uit ziet, nog graag dit filmpje, waar u de oproepolitie ziet marcheren naar de zendmast van ERT in Thessaloniki. Erg democratisch ziet dat er allemaal niet uit:

4 thoughts on “ERT: het was geweten en vooraf beslist

  1. Wie zij die andere diensten die genoemd worden, oftewel wat staat ons nog meer te wachten???

  2. Ja,ja,daar gaan we: “WA marschiert”.

  3. Aangestuurd vanuit Brussel/Straatsburg dus.

  4. … en niemand van die 670 kwaliteitsjournalisten van ERT die de moeite had genomen om die dingen te lezen…

    De vierde macht op het niveau van de andere drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *