Boter op het syndicalistenhoofd

Gisteravond is de voorzitter van de vakbond van de werknemers van het Sotiria hospitaal aangehouden, op beschuldiging van chantage, illegaal wapenbezit en verzet tegen arrestatie. De man wordt er van beschuldigd om 50.000 euro te eisen van de directice van het ziekenhuis om af te zien van vakbondsacties. Het hospitaal had net een subsidie gekregen om uit te breiden en de vakbondsman wist hoeveel geld er in kas was.

De directrice had de politie en de minister van Volksgezondheid Adonis Georgiadis op de hoogte gebracht van de chantage. Nadien werd een ontmoeting opgezet tussen de vakbondsman en de directrice in het huis van de laatste. Daar werd de 50.000 euro overhandigd, allemaal in gemarkeerde biljetten. Toen de man het huis van de directrice verliet, stond de politie hem op te wachten. Hij viel de politieagenten aan bij zijn arrestatie.

Bij een huiszoeking werden er bij de man thuis wapens gevonden, waaronder een Waltro pistool, twee vlindermessen, een ijzeren knuppel en een jachtgeweer. De vakbondsman behoorde toe aan PASKE, de vakbondsvleugel van PASOK.

Ik zeg niet dat we nu meteen alle syndicalisten op een hoopje moeten gooien, maar dit soort incidenten verklaart waarom heel veel Grieken weinig vertrouwen hebben in de vakbonden.

5 thoughts on “Boter op het syndicalistenhoofd

  1. Moest de 2e regel even herlezen en nog eens herlezen…maar ik begrijp dat de man 50.000 euro eiste van de directie, waarna hij af zou zien van vakbondsacties? Blackmail dus… De vakbonden heb ik nooit hoog ingeschat…zie daar het bewijs. En ik denk we hiermee slechts het topje van de ijsberg zien…ik voel me met de dag ellendiger worden…

  2. ….en wat gebeurt er ondertussen vandaag met journalist Vaxevanis?

  3. Als de Grieken nu ook nog eens ophouden om als blinden achter de vakbond aan te lopen en niet meteen gaan staken als de vakbondsleiders daartoe oproepen, komt het misschien toch nog goed.

  4. Het spreekwoordelijke topje van de ijsberg ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *