Drink geen Coca-Cola of Nestea

Het nieuws is een beetje tussen de plooien door gevallen, maar ik wil het toch nog wel eens onder de aandacht brengen. Een paar dagen geleden stuurde een organisatie die zich “Groene Nemesis” noemt, een pakketje naar de redactie van zoogla.gr, het “journalistische” vehikel van de Griekse journalist Makis Triantafyllopoulos. Die was eerder ook al de ontvanger van het telefoontje van de organisatie die zich verantwoordelijk stelde voor de moord op de 2 aanhangers van Gouden Dageraad ruim een maand geleden. Triantafyllopoulos is iemand die altijd meer informatie heeft dan iemand anders, om de een of andere reden. Ik hoor in de straat wel vaker wilde geruchten over de man: dat hij nauwe banden heeft met de politici (niets nieuws voor een journalist), maar ook dat hij in dienst van de CIA zou werken en dat hij in ruil daarvoor altijd als eerste nieuwe informatie zou krijgen.

Hoe dan ook, “Groene Nemesis” kondigde in de brief aan dat ze 63 flessen van Coca-Cola en Nestea had gevuld met zoutzuur hadden gevuld. Het zou gaan om flesjes van 500ml. Bij de brief zat een flesje met de substantie, dat moest bewijzen dat dit niet zomaar een grap was.

3E, de bottelarij van Coca-Cola in Griekenland, nam de dreiging ernstig en stopte in alle stilte met de levering van de frisdranken. Maar zoiets kan je natuurlijk niet verborgen houden voor de consument. De Griekse Voedselautoriteit EFET heeft dan ook besloten om mensen in Athene en Thessaloniki te verwittigen dat ze de flessen Coca-Cola en Nestea van 500 ml beter niet kopen. De organisatie heeft de winkeliers in de twee steden ook gevraagd om de produkten uit de rekken te halen.

Ik weet niet wie onder u in Griekenland is, en deze drankjes graag nuttigt, maar blijft u dus best uit de buurt van de 500 ml flesjes.

2 thoughts on “Drink geen Coca-Cola of Nestea

  1. Is 3E de bottelarij? Bij mijn weten beginnen de barcodes van bijna alle Coca Cola-producten met 54, met andere woorden: ze worden gebotteld in België! Maar dat wordt natuurlijk nergens aan de grote klok gehangen…

  2. Gedaan met klagen en zagen.
    Herman, onze grote Europese dichter-koster heeft verklaard dat de crisis in de Eurozone voorbij is. Voorwaar een mooie mededeling voor het jaareinde.
    Dus Yannis, met nieuwe moed aan de arbeid. Een gulden toekomst wacht.
    Het is alsof de kapitein van de Titanic verklaart: Het gevaar is geweken, de bodem is bereikt, vanaf nu kan het enkel hogerop gaan.
    Heeft iemand de oorsprong van de cola en icetea in het Europees halfrond gecontroleerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *