Vrijwilliger gezocht voor project rond goudmijn van Skouries

Het bos van Skouries is privédomein geworden. Je komt er niet meer in.

Het bos van Skouries is privédomein geworden. Je komt er niet meer in.

De volgende vraag is op de laatste dag van 2013 in mijn mailbox gevallen en is misschien interessant voor mensen die de blog volgen. CATAPA is een vrijwilligersbeweging die zich stilaan begint uit te breiden in België. De beweging is vooral actief op het gebied van globalisering (en hoe die te veranderen) en duurzame ontwikkeling in Zuid-Amerika. Meer bepaald richt de beweging zich op de mijnbouw, en hoe die de rurale samenlevingen op het continent bedreigt.

Binnen dit kader wil CATAPA zich nu ook concentreren op wat er zich in Skouries afspeelt. U weet wel: het bos waar het bedrijf Hellas Gold een goudmijn uitbaat, en waar het van de Griekse overheid ook nog eens een oppervlakte bos van 217 m2 heeft gekregen, waar de filosoof Aristoteles in het verleden nog heeft rondgelopen.

Vanuit het EVS programma van de Europese Commissie heeft Catapa nu geld gekregen om een vrijwilliger (jonger dan 30 jaar, Belgische nationaliteit is niet toegelaten) een betaalde stage aan te bieden van 6 maanden. Opgelet, de deadline om je kandidaat te stellen is al op 12 januari.

De stagiair werkt vanuit de kantoren in Gent rond het project dat begint in februari 2014. U vindt alle informatie op het website van CATAPA België. Daarop staat ook hoe u uw kandidatuur kunt indienen. Zelf ga ik proberen om het project mee op te volgen, want de thematiek interesseert me buitenmatig.

Bent u geïnteresseerd? Spoedt u zich dan naar deze pagina: http://www.catapa.be/en/vacatures/1554

Kent u iemand die hier misschien voor in aanmerking kan komen? Deel dan het bericht. De knoppen hieronder laten u toe om het bericht zo veel mogelijk te verspreiden.

One thought on “Vrijwilliger gezocht voor project rond goudmijn van Skouries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *