Over deze blog

Bruno Tersago trok in januari 2000 naar Griekenland. Van maart 2005 tot mei 2009 blogde hij regelmatig over het leven in zijn nieuwe woonplaats, op de blog van De Standaard, “En nu even elders“. Sinds mei gaat zet hij die blog hier voort.

31 thoughts on “Over deze blog

 1. @Bruno, is gemakkelijker nu niet meer via De Standaard te moeten. Succes en steeds benieuwd naar interessant nieuws uit Griekenland.

 2. elke dag begint voor mij met jouw “vers-griekenland”nieuws. gemakkelijk binnen te halen.
  ?? ????? ????, ??????????? ??? ?? ??????

 3. Oei @Phyllis, het lijkt niet helemaal goed te gaan met dat Grieks. Ik zal de instellingen van de blog moeten nakijken, want dit is vervelend.

 4. En voila, het is opgelost! Όλα εντάξει!

 5. Hey Bruno, gefeliciteerd met je ‘eigen blog’! En ’t is niet omdat ik zelden nog reageer dat ik je reilen en zeilen en interessante kijk op en info over Griekenland niet meer volg! 😉

 6. Hi Bruno, ook van mij ben je -nu je een eigen blog hebt- zeker niet verlost 😉 ‘t Lijkt me alleszins geen slechte beslissing. Veel succes ermee! GREETZ

 7. Ik dacht al @Roosje, waar blijf je? 😉
  Deze blog geeft me wat meer vrijheid en ik denk dat je er als lezer ook makkelijker een en ander in terug zult vinden.

 8. Rara @Bruno, als je mij niet ziet of hoort, kan ik nergens anders dan in mijn vaderlandje zijn hé (en ’t viel me –ondanks alle slechte berichten en ontstellend nieuws- op hoe ongerept mooi Griekenland (toch) nog altijd is!)
  Hoe dan ook, één ding is alvast een grote vooruitgang: ’t gaat allemaal vééééél vlotter en sneller, amai! En ik ben zeer benieuwd of en hoe je die “vrijheid” zal benutten!  (cfr ‘niet het achterste van je tong laten zien’, remember?)

 9. Ha die Bruno,
  Je eigen blog, gefeliciteerd. Hoewel ik maar weinig reageer, begint m’n computerdag wel altijd met kijken naar jouw commentaar. Mijn Grieks is niet goed genoeg om de krant te kunnen lezen en ook op de TV kan ik de HH politici niet volgen. Ik heb je blog dan ook echt nodig om in ieder geval van de basics op de hoogte te blijven. Vraagje: Heb je het ooit gehad over Siemens? hoe zit dat nu. Als ik er mijn man naar vraag, zie ik die schouders alweer gaan hangen. Zijn zelfbeeld als Griek wordt dagelijks, met alle schandalen, toch al behoorlijk op de proef gesteld, maar ik ben erg benieuwd.
  Magnola

 10. Hoi @Magnola. Inderdaad, ik heb je nog niet weten reageren op mijn posts, maar ik zie aan de statistieken dat er heel wat “stille” lezers zijn. Welkom op deze webstek.
  Ik heb op de Standaard 1 keer het Siemens-schandaal vermeld. Het is behoorlijk complex en vergt flink wat zoekwerk. Misschien dat ik in het weekend wel eens tijd vind om er iets over te schrijven, hoewel de europarlementsverkiezingen op dit ogenblik meer in het nieuws komen.

 11. Dag Bruno,

  Ik lees je blog erg graag, eerst bij de Standaard nu dus deze. Alles wat met Gr te maken heeft interesseert me buitengewoon. Ik heb een link opgenomen op mijn ‘vakantieblog’ waar ik verslag doe van persoonlijke belevenissen in en over Griekenland.
  Veel succes verder!

 12. Hartelijk dank @Corry. I’ll return the favour.
  En bedankt om de link door te geven! Ik heb nog wat leeswerk voor de boeg!

 13. Hoi Bruno,
  Ik woon ondertussen een jaartje in Athene, maar mijn Grieks is bijlange nog niet goed genoeg om de actualiteit te kunnen volgen. Vandaar dat ik je blog lees, in plaats van de krant. En dat bevalt me prima!
  Bedankt!

 14. Hoi @bruno,
  Je blog raakt al op kruissnelheid. Al dacht ik al gepost te hebben om zélf ook te melden dat je blog mijn ‘dagelijks brood’ uitmaakt (een dag zonder laat hongergevoel na…), wil ik me graag aansluiten bij alle lovende reacties op je initiatief.
  Als ‘toetje’: kan bijgevoegde link je dienen om “ook te lezen”, zo je nog tijd over hebt 🙂 ?

  http://www.ecogriek.nl/
  http://www.ecogriek.nl/2009.html

 15. Bruno, het 4 de jaar Grieks dat gegeven wordt bij de Griekse gemeenschap in Antwerpen heeft van hun leerkracht Robby Maes je blogadres gekregen. Leuke artikels en aangenaam geschreven! Je hebt alvast enkele bezoekers extra!

 16. Καλωσορίσατε @Dirk! Blij dat je wat hebt aan de blog.

 17. @Bruno: sinds kort staat er in mijn bookmarks naast jouw blog het logootje van Facebook… is er ergens een link tussen jouw site en Facebook?

 18. Hm, da’s vreemd @Hans. Ik heb weliswaar een account op facebook, maar er is geen enkel verband met de blog. Misschien is je browser in de war?

 19. … moet zijn, want hier op kantoor staat er een ander logootje naast… iets met veel kleuren… zal wel aan mijn laptop liggen, de browser is in beide gevallen Firefox…. Windows wellicht…

 20. @Hans: bij mozilla staat er bij mij gewoon ’n “blaadje met ezelsoor” naast, bij explorer n witte “b” in ’n blauw vierkantje

 21. Er loopt één en ander mis met de nieuwe layout, wanneer je de site bekijkt op een iPad.
  Wanneer de hoofding van de onderwerpen langer is dan de kolombreedte wordt niet gesplitst, maar loopt de hoofdng door in de aangrenzende kolom en overlapt de hoofding van deze aangrenzende kolom.
  Tussen de menu items van het menu “home….etc” zit geen enkele spatiëring.
  Op mijn laptop zijn er geen problemen.

 22. Hallo Bruno, moeten we ons zorgen maken over je ‘whereabouts’? In hongerstaking? Parlement aan het bezetten? Bij ERT aangenomen?

 23. @Hans.Misschien heb jij nog wat moois in stock liggen. Of ook nog wat uit je oude voorraad actualiseren en reviven?

 24. Niettegenstaande er voldoende aanleiding is om op te reageren is het hier bangelijk stil. Ik denk dat Bruno er door zit na een lange periode van stress en en achter feiten aanlopen. Af en toe eens komen kijken is de boodschap …😕

 25. Bruno heeft vorige week nog een opiniestuk geschreven voor “De redactie” van de VRT. Ik denk dat hij even geen zin heeft om deze blog verder te zetten… en dat we ons verder geen zorgen moeten maken.

 26. ….of is hij druk in de laatste fase van zijn boek……

 27. Zijn tweets hier zijn redelijk up to date. Hij houd z’n blog daarmee toch redelijk levend. Alleen even geen tijd voor commentaar. Geef hem maar even een beetje ruimte. Hij gebruikt die vast heel goed.

 28. Beste Bruno, mijn hartelijkste dank om de moeite te blijven volhouden ons te berichten over het echte leven in Griekenland., om de werkelijklheid met duidelijke pen te schetsen en tegelijk ons te waarschuwen voor de gemanipuleerde media berichtgeving die we hier in het centrum van Europa elke dag te slikken krijgen. Ik hoop dat de Griekse bevolking ook onze verbaasde stem hoort om hun te vertellen dat enkel het Griekse volk sterk genoeg is om hun democratie en economisch paternalisme een toekomstgerichte opvating te geven en Europa met bravoure te overtuigen dat de rationele Trojka een blammage vormt in de mist van de geschiedenis.

 29. De harde werkelijkheid komt in dit blog goed naar voren.
  Vreemd dat de Europese bestuurders hier geen oog voor hebben.

  Bezorgde groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.