Aanval op Amerikaanse Ambassade

Us_embassy
Iets voor zessen deze ochtend is er een aanslag gepleegd op de Amerikaanse Ambassade in Athene. Er is een raket of granaat afgeschoten op de voorgevel van het gebouw. De raket is echter niet ontploft, maar er is wel een groot gat in de derde verdieping, net boven het wapenschild van de Verenigde Staten. Volgens ambassadeur Charles Reis is de schade beperkt. De aanslag is opgeëist door een organisatie die zichzelf “Revolutionaire Strijd” noemt. Het is niet de eerste keer dat deze organisatie aanslagen pleegt.
Eerlijk gezegd komt deze actie niet echt als een verrassing. Niet toevallig wordt er een aanslag gepleegd enkele uren nadat president Bush aankondigt dat hij 20.000 extra manschappen naar Irak stuurt. In ieder geval wordt de aanslag heel ernstig genomen. Zowel premier Karamanlis als de minister van Buitenlandse Zaken Bakoyianni zijn ter plaatse en kondigen aan dat ze alles in het werk zullen stellen om het onderzoek naar de daders te helpen en om er voor te zorgen dat dit soort dingen niet meer kan gebeuren. Bakoyianni verklaarde dat dergelijke acties in het verleden Griekenland al duur zijn komen te staan op gebied van politiek, economie en dat het de geloofwaardigheid van het land niet ten goede komt. Inderdaad zorgen dergelijke acties er voor dat het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken Griekenland op een lijst van gevaarlijke landen zet.
De aanslag zorgt voor een enorme verkeersellende in de stad, want de Amerikaanse ambassade ligt aan een centrale weg, die nu voor alle verkeer is afgesloten.

One thought on “Aanval op Amerikaanse Ambassade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *