Over het opsporen van “terroristen”

Ik zet het woord terroristen nog even tussen aanhalingstekens, want er heerst mijns inziens nogal veel onduidelijkheid over de arrestaties die de afgelopen week zijn gebeurd bij het oprollen van de terroristische organisatie “Revolutionaire Strijd” (zie mijn post van een paar dagen geleden).

Dit gebeuren heeft de pers bijna de hele week bezig gehouden. En het niveau was dan ook bijzonder laag. Zo kregen journalisten toegang tot de schuilhuizen van de leden van de groepering, en voor de camera’s mochten ze dan alles ontleden wat ze in de kamers aantroffen.

Zo was er een houten oefenbalk voor karate-gevechten (dat ding waarmee Jackie Chan en Jet Li zo goed uit de voeten kunnen): bewijs dat we met terroristen te maken hebben. Een goedkoop wekkertje van Chinese makelij: dat werd vast als tijdmechanisme aan de bommen van de terroristen gekoppeld!

Boeken: een duidelijk teken dat we met terroristen te maken hebben (volgens mij lezen Griekse journalisten geen boeken – ik kan hun gebrek aan intelligentie anders niet verklaren). Vooral omdat het bijvoorbeeld ging om een boek van Samuel Huntington “Political Order in Changing Societies” . Dan kan toch alleen maar door terroristen worden gelezen?

Echt, de berichtgeving bereikte echt een dieptepunt, terwijl er nauwelijks nog aandacht werd besteed aan wat de modale Griek nu echt bezig houdt: de economische crisis en hoe ga ik dat voelen in mijn portemonnee. Misschien betrof het een afleidingsmaneuver van de pers, die over het algemeen door PASOK wordt gecontroleerd?

En als kers op de taart, kregen we volgende humoristische interventie te horen van ex-minister van Openbare Orde Markoyiannakis (die minister was in de vorige regering van indolente Karamanlis). Op de vraag hoe het komt dat net nu die “terroristen” werden gevat, terwijl ze toch al jaren werden gevolgd, antwoordde hij dat hij het alleen maar kan verklaren omdat de personen die betrokken waren bij het schaduwen van de verdachten aanhangers waren van PASOK. Zelfs nu ze niet meer aan de macht zijn, slagen ze er nog steeds in om op onze lachspieren te werken.

2 thoughts on “Over het opsporen van “terroristen”

  1. Wat die karatebalk betreft: ik heb het niet gezien maar ik weet wel dat 1 van de verdachten een Wing Tchun master is, het zal dus wel zo een pop geweest zijn.

  2. Bruno dat circus van pasok houdt je zo bezig. edo o kosmos xanete ke o crysochoidis xtenizete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *