Een perfecte dag

Ik zou het hier kunnen hebben over de gemeenteraadsverkiezingen (en regionale) verkiezingen van morgen, waarvoor blijkbaar weer moeite noch geld gespaard worden. En waarbij de auto’s in de buurt dagelijks onder massa’s strooibiljetten worden bedolven van kandidaten die naar de gunst van de kiezer dingen (maar waarschijnlijk nul op het rekest zullen krijgen).

Laat ik het liever hebben over het prachtige weer vandaag, dat ons naar buiten joeg en ons deed besluiten om een wandelingetjes te maken door het centrum van Athene. De fameuze azuurblauwe lucht van Attica, waar de oude Grieken reeds over schreven, schilderde een prachtig contrast met het witte Pendelische marmer op de Akropolis. Langzaam maar zeker worden daar de stellingen weggehaald en het resultaat is werkelijk prachtig. Ik heb nu ook eindelijk de gelegenheid gehad om het tempeltje van Athina Niki van dichterbij te zien, nu het eindelijk zijn schoonheid prijsgeeft (zie mijn post over het bewuste tempeltje).

En om de dag perfect te maken, hoorde daar een ouzo bij met een paar garnaaltjes en een visje op de grill, boven de historisch muren van Piraeus (de zogenaamde Piraïki). Om daar dan de zon te zien onder gaan achter de bergen van de Peloponnesos. Een perfecte dag, die de beslommeringen even doet vergeten, en me weer duidelijk maakte waarom ik dit zulk een prachtig land vind.

Akropolis tegen de azuurblauwe lucht

De tempel van Athina Niki en een boog van het theater van Herodes Atticus

Tempel van Athina Niki

5 thoughts on “Een perfecte dag

  1. Bruno:ευχαριτω παρα πολι!!!!

  2. Bravo. immers er is nieks posietiefs te melden over deze verkiezingen. ik heb net een telefoontje gekregen van uit griekenland,er valt weinig om blij te zijn.
    mischien vanavond ,hoop ik dat er een duidelijk signal naar de polietik in binnnenland en buitenland wordt gestuurd.
    Δεν πιστευω να πας να ψηφισεις;;;

  3. De dag was hier goed begonnen. We konden een wandelingetje maken onder een bewolkte hemel (kyriaki).
    Nu het regent, zijn we een hapje gaan eten bij “de Grieken” op de vlasmarkt en konden we alleen maar dromen van een blauwe hemel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *