De Duitse schuld aan Griekenland

Twee maanden geleden vermeldde ik in deze post dat er een Nationale Raad voor het terugvorderen van de Duitse Compensatie is opgericht, die wordt geleid door levende legende Manolis Glezos. Wie Glezos is, hoef ik hier wellicht niet meer te zeggen.

In een engelstalige Griekse krant heeft Glezos nu in een interview uitgelegd waarom Duitsland aan Griekenland nog heel wat geld verschuldigd is: Griekenland heeft namelijk nooit compensatie gekregen voor de schade die de nazi’s hier tijdens de bezetting hebben aangericht. Glezos is oud genoeg om het aan den lijve te hebben ondervonden (hij is 87 ondertussen). Door de zware crisis die in Griekenland woedt, wordt de kwestie actueler dan ooit. Maar geen enkele politicus lijkt bereid om de zaak aan te pakken.

Het interview in Athens News is absoluut aan te raden lectuur! Ik geef u de link mee:

http://www.athensnews.gr/issue/13434/38961

4 thoughts on “De Duitse schuld aan Griekenland

  1. Ik had het verhaal vorige week gehoord, @Tzimi. Ik geloof dat Lazopoulos het vertelde. Misschien is het niet waar, maar het zou me niet verbazen dat het echt gebeurd is.

  2. ik geloof aan de instict van die moeder. grieks of niet.

  3. je kent ook de verhaal van de zweedse Sture Linner ook.
    uit Ta nea omdat deze Zweedse professor niet aleen een griekse vrouw had maar ook zijn ziel is aan griekenland verloren ,vorige jaar is overleden.ik sttur je de verhaal via facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *