En dat gaat Special Olympics organiseren

Knippen in de fondsen voor rolstoelen

Afgelopen vrijdag heeft de ziekenkas IKA, die meer dan de helft van de Grieken verzekerd, in allerijl besloten om 50% van de terugbetalingen voor hulpmiddelen, prothesen, orthopedische hulpstukken en rolstoelen te schrappen. Daarmee moet de kas geld zien te besparen. Daarvoor hadden de kassen van de ambtenaren en van de boeren al hetzelfde besloten.

Het leven van een gehandicapte in Griekenland is sowieso nooit een lachertje geweest, maar het wordt nu wel bijzonder moeilijk. De maatregel heeft trouwens terugwerkende kracht, tot 2009, dus de verzekerden gaan diep in de buidel moeten tasten.

Ik weet niet goed wat ik van dit soort maatregelen moet denken. Het is een signaal van de buitengewone harde besparingen die het IMF schijnt op te leggen in alle landen waar het fonds actief is geweest. Is het een maatregel van het IMF zelf, of is het een maatregel van de socialistische regering?

In ieder geval is dit niet meer of minder dan een regelrechte schande voor een land dat er trots op was dat het de Paralympics heeft georganiseerd en binnen 3 weken de Special Olympics organiseert. Ik kan me niet voorstellen dat een minister op die Special Olympics gaat verschijnen – hoe zou hij dat kunnen verantwoorden.

8 thoughts on “En dat gaat Special Olympics organiseren

  1. verantwoording? schaamte? Ti gelas;

  2. ik denk dat je titel moet zijn ,En dat Bourdelo gaat…
    een grapje over een rolstoel grieks model,met 2 wielen ,is nu niet passent ,denk ik ,he!!

  3. Ik maak het met tegenzin kenbaar, maar ik zit sinds gisteren te werken vanuit het SEF-stadion, waar tijdens Athene 2004 het volleyball toernooi werd gehouden. Hier “werken” tientallen mensen voor de openbare sector. Ze zitten de hele dag koffie te drinken, TV te kijken, te schreeuwen en vakbondsacties te organiseren om hun “verworven rechten” te vrijwaren. Om 15u houden ze het hier voor bekeken en ze bekijken ons alsof we marsmannetjes zijn omdat wij langer blijven.
    Ik heb hen nog niet zien werken, maar ik ben hier natuurlijk nog maar 2 dagen…

  4. op zo een moment denk je niet? αυτοι τα φαγανε μαζι με τον χοντρο;;
    ik heb het je gezegt ,er is geen reding voor de griek. het zit in zijn gen. Mia zoi malakes.niet allemaal ,maar de meeste.

  5. @Bruno: niks nieuws onder de zon lijkt me.
    Trouwens, de special olympics, worden die per land georganiseerd? In Genk zijn er ook special olympics bezig, vandaar mijn vraag…

  6. @Saki, dit zijn de World Summer Games – wereldwijd dus. En er komen ongeveer 7000 athleten, dus dit zijn wel de officiele spelen. Ik neem dat elk land dan verder ook nog wel zijn eigen spelen organiseert onder dezelfde naam. Hier zit niet zoveel copyright op als op de Olympische Spelen – er zijn dan ook niet zo veel centen mee gemoeid.

  7. @Sakis,
    in Genk gaat het om de Belgische Special Olympics voor mentaal gehandicapten.

  8. Ik heb de beschimpingen van Grieken op personeel van de openbare sector dikwijls proberen uit te leggen : om welke reden kregen die mensen toch zo’n desappreciatie van hun landgenoten ?Nu ik het zelf aan de lijve ondervonden heb , is alles duidelijk .Maar dat zelfs hun eigenbelang prioriteit haalt boven mindervaliden toont toch een diep ingeprent zelfbatig gedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *