Ongelooflijk Kreta

De toeristische campagne van Griekenland dit jaar, is vrij beperkt, en heet gewoon “Visit Greece”. En laat ze bescheiden zijn, op zich is dat niet eens slecht. De beelden van dit land spreken sowieso meestal voor zichzelf. Ik moet er u niet van overtuigen; anders zou hier niet eens langskomen.

Binnen het kader van deze toeristische campagne heeft Kreta nu ook een video, die ik pas gisteren voor het eerst op de satellietzender Travel Channel zag. De kans bestaat dat u ‘m online al heeft zien voorbijkomen. Indien niet: geniet van deze video van het wondermooie Kreta, het eiland dat mij er serieus heeft doen over denken om België achter me te laten en naar hier te komen. 15 keer ben ik er geweest, ik heb nog niet alles gezien, maar ik ben nog niet klaar met de rest van Griekenland. Dus kijk ik virtueel me u mee:

Incredible Crete from Incredible Crete on Vimeo.

12 thoughts on “Ongelooflijk Kreta

  1. Fantastische video, mooi ingetogen en laat alles aan de verbeelding over. Kon je dit maar vertalen naar de regering dan was dit zo geplaagde land er snel weer bovenop.

  2. dit jaar staat er voor mij ook een weekje Kreta op het menu.

    Toch een beetje kritiek: ze gebruiken twee slogans door elkaar: de campagne gebruikt ‘surprisingly crete’, en dan is de site plots ‘incredible crete’… zo neem je de kracht van de slogan weg.

  3. Hé Hans het is Griekenland he, kniesoor die daar op let.

  4. dan zal ik een kniesoor zijn – ik dacht dat de campagne voor mogelijke buitenlandse toeristen bestemd was, maar het is blijkbaar voor binnenlands gebruik.

  5. om nog wat verder te kniezen: ik vind dat ze beter bij ‘incredible/incredibly’ gebleven waren. ‘Surprisingly’ past toch niet echt bij Kreta: iedereen weet toch dat het er mooi is, dat je er kan ontspannen, heerlijk eten, cultuur beleven, enz… – door ‘surprising’ te gebruiken verlagen ze zichzelf een beetje. ‘Surprising’ zou passen bij pakweg Azerbeidjan of Oekranie. Voor Kreta vind ik ‘incredible’ beter, want dat is het gewoon.

  6. En om het bij Kreta te houden: ik ga volgende week woensdag 11 juli naar Michalis Tzouganakis in het Veakio Theater op de heuvel van Kastella in Piraeus. Komen er nog lezers?
    @Tzimi: geen commentaar graag! 😉

  7. Nee, hoor. ik heb een jaar gewerkt op Malia , goede vrienden gemaakt en een leuke tijd, gehad en daarvoor , in de handel van boeken had ik altijd een mooi contact met Kreta en Kretanen. Kretanen en Pontiers zijn onder de Lyra , gebroederlijk altijd.
    nog vorige jaar voor het laaste een snele bezoek van Athene naar Thessaloniki via Rethymno en Chania.
    Kreta altijd mooi, maar je zou die Kretaanse Kassandra moeten horen over zijn broeders.
    Stin Ygeia tou Erotokritou, en veel plezier met Tzouganakis.
    enige probleem zou niet zijn dat als je te veel naar hem luistert dat je ook drukker gaat worden , maar dat je een Kretaanse accent krijgt in je griekse spraak.

  8. hier ook een fan van Kreta; al 16 jaar mijn jaarlijkse vakantiebestemming. ook fan van Tzouganakis, spijtig genoeg nog nooit live mogen meemaken.

    dit citaat van Kazantzakis says it all “Crete’s mystery is extremely deep. Whoever sets foot on this island senses a mysterious force branching warmly and beneficently through his veins, senses his soul begin to grow.”

  9. Kreta, wath else.

    Χαιρετίσματα από τον Άγιο Νικόλαο

  10. Kan er niet bij zijn Bruno en helaas moet ik de augustus concerten op Kreta ook weer overslaan dit jaar. Doe hem de groeten van mij als je hem spreekt!

  11. Oeps, de links moeten omgekeerd worden; het tweede is wat puberaal, maar toch knappe kleuren en beelden voor een self-made video van een amateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *