Hoofdkwartier Nea Dimokratia beschoten

De spanning loopt op. Na de aanslagen met gasflesjes van de voorbije nachten, is afgelopen nacht het hoofdkwartier van Nea Dimokratia beschoten. Dat hoofdkwartier ligt op de drukke verbindingsweg tussen Athene en de kust, Leoforos Syggrou, in het gebouw dat ook een electronicazaak huisvest. 1 kogel is daarbij tot in het kantoor van premier Samaras geraakt.

De politieke spanning loopt ook op: de regeringswoordvooerder wijst met de vinger naar SYRIZA.

10 thoughts on “Hoofdkwartier Nea Dimokratia beschoten

  1. ik heb begrepen dat nu de kantooren van ND verhuizen in de BMW van Benyzelos.

  2. klassiek false flag verhaal, volgens mij. wijzen naar links en binnen zo veel jaar ontdekt men dat het eigenlijk extreemrechtse neanderthalers waren in opdracht van wie weet wie… strategie van de spanning heet zo iets, uitgevonden in de jaren ’70 en ontelbare keren succesvol herhaald. of infiltratie van…, even klassiek. zie ook de manipulatie van Brigate Rosse, CCC, Action Direct, RAF, enz. men laat een paar sluwe mossad- of yankee-opgeleide pionnen infiltreren, ze besodemieteren de boel en voor je het beseft heb je de publieke opinie tegen je… en weg is links.

  3. en tragkas ook.en dat van een rechtse??

  4. “all those convicted or held on suspicion of terrorist acts in Greece were anarchists or members of the extreme left”

    Ja duh… De ‘parastaat’ gaat natuurlijk nooit de gevangenis…

  5. “His parliamentary colleague and WWII hero, Manolis Glezos, prompted the ire of coalition lawmakers when he said that the left had nothing to gain from such attacks and wondered whether “para-state” forces close to New Democracy were involved in the raid.”

    en Glezos en mezelf zullen niet de enigen zijn die dit verdacht vinden. Vooral de opmerking van Makis “de bijl” Voridis spreekt weer boekdelen, het is steeds en altijd links dat bommen legt of gooit, rechts is nu eenmaal te fatsoenlijk:

    “This prompted New Democracy deputy Makis Voridis to immediately reject such accusations and claim that all those convicted or held on suspicion of terrorist acts in Greece were anarchists or members of the extreme left.”

    dan nog die andere clown: “Venizelos said he was “astonished” by Glezos’s comments.”

    voor het gemak even het extreemrechtse geweld van de jaren ’60-’70-’80 van de baan vegend, waar Voridis zelf blijkbaar niet vies van was…

    in Italië zijn de bewijzen door extreemrechtse aanvallen (in opdracht van de P2-loge en de SISMI) huizenhoog: zie de aanslagen in Milaan (1969, 17 doden), de Italicustrein (1974, 12 doden), station van Bologna (1980, 85 doden), enz. Het onwelriekende geurtje rond de zaak Aldo Moro… In Griekenland is het net allemaal wat bedekt gebleven, maar remember Lambrakis (1963), Gorgopotamos (1965), …, en het huidige gelikflooi tussen de politie en bepaalde “anarchisten” (lees: infiltranten).

    Links heeft hier niets bij te winnen, de wind waait van elders…

  6. wees er maar zeker van dat het nog werkt.

    het is een wondermiddel gebleken en een vos verleert zijn streken niet…

  7. Ik heb me steeds geergerd aan het random gebruik van het woord ‘anarchist’ door de Griekse media voor elke relschopper met een bivakmuts, terwijl er genoeg beelden zijn van mannen met bivakmutsen die de politie helpen kloppen op ‘linkse’ betogers of die in bescherming genomen worden door de MAT.

    Op het vrt-nieuws werd gezegd dat er nog geen duidelijkheid was over de daders omdat de aanslag (nog) niet opgeeist werd, dit is correcte berichtgeving!

  8. En dan nog, opeisen hoeft niets te betekenen. De ontvoering van Vanden Boeynants in België werd destijds wel heel erg snel opgeëist door linkse revolutionairen. Tot het bleek om de bende Haemers te gaan (een bende die meer dan verdachte banden had met extreemrechtse lieden à la Ciolini (van de P2-loge), Delhuvenne, J.P. Dumont, Cruysmans, …, en in meerdere opzichten doet denken aan de “banda della magliana”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *