Russische mafia zou bedreigen in Cyprus

Het volgende schrijf ik neer met de nodige voorzichtigheid, maar er zijn berichten in de Griekse pers opgedoken dat Russische mafialeden Cypriotische bankiers, advocaten en parlementsleden zouden bedreigen. Volgens niet nader gecontroleerde berichten, zouden leden van de Cypriotische ministerraad de volgende bedreiging hebben gekregen: “Ofwel al ons geld terug, ofwel jullie en jullie en familieleden opgehangen, gevild en verbrand.”

Er zouden al bankiers en advocaten zijn wiens auto met brandend zuur is overgoten. Sommige politici hebben aangegeven dat ze het gevoel hebben dat al hun bewegingen worden gevolgd door onbekenden.

En zo begint het favoriete spelletje van de Grieken: samenzweringstheorieën. Je hoort dus dat de Russische mafia achter de acties zitten, maar je hoort evengoed mensen die zeggen dat Arabische moudjaheddin of geheime diensten zich zouden moeien.

Het is wel zo dat een aantal Cyprioten contacten hebben gehad met de  «Organizatsiya», en als die inderdaad geld op de Cypriotische banken hadden staan, zullen die wellicht wel proberen om dat op de een of andere manier terug te krijgen.

Zoals gezegd: dit bericht moet met de nodige omzichtigheid worden behandeld, want de Griekse pers blinkt niet bepaald uit in betrouwbaarheid, maar het is niet uit te sluiten dat er vreemde dingen zouden kunnen gaan gebeuren op Cyprus de komende maanden.

3 thoughts on “Russische mafia zou bedreigen in Cyprus

  1. interessante woordkeuze: “Russische maffiozi en Cypriotische bankiers”! Wat mij betreft zijn degenen die dat Russische maffiageld witwassen en er rijkelijk mee leven evengoed maffiozi. Waarom geen “Russiche zakenlui en Cypriotische maffiozi?”

  2. niet meer dan normaal en dat ze daar in brussel en Athene ook langsgaan met hun AK’s

  3. net op het nieuws gehoord dat de president in Cyprus een casino wilt openen voor inkomsten kerk en de rode zijn er tegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *