Gouden Dageraad stelt kandidaten voor Europarlementsverkiezingen voor

Gisteravond stelde Gouden Dageraad in een hotel in Centraal Athene zijn kandidaten voor op de lijst voor de Europarlementsverkiezingen. Het is nog niet duidelijk of de partij onder deze naam naar de stembus kan trekken, of dat ze zich zal omdopen tot Nationale Dageraad, een naam die al is aangevraagd en geregistreerd. De Griekse Justitie zou namelijk Gouden Dageraad wel eens buiten de wet kunnen stellen. De voorstelling was naar GD-maatstaven erg rustig. De twee leden van de partij, die een aantal maanden geleden in koelen bloede werden doodgeschoten, werden nu voorgesteld als martelaren voor de partij.

Luitenant-generaal op rust Eleftherios Synadinos

Luitenant-generaal op rust Eleftherios Synadinos

Opmerkelijk figuur tijdens de voorstelling, is de man op de foto. Het gaat om Luitenant-Generaal op rust Eleftherios Synadinos, voormalig bevelhebber van de speciale Griekse troepeneenheden. Wie nu nog durft te beweren dat er geen extreem-rechtse figuren in het Griekse leger zitten, die moet wellicht toch eens beter zijn huiswerk doen (hoewel de besnorde man weliswaar met pensioen is).

Overigens is Synadinos niet de enige ex-militair die op de lijst van Gouden Dageraad staat. De andere figuur heet Georgios Epitideios. Die was  stafofficier bij SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) het centrale commandocentrum van de Navo; bij IMS (Navo’s Internationale Militaire Staf), en hij was ook nog eens de directeur van het department van crisinterventie en lopen operatie van EUMS (European Union Military Staff).

Epitideios heeft al laten weten dat de Europarlementsverkiezingen erg belangrijk zijn omdat ze “voor een groot deel zullen bepalen of en hoe ons land verder zal blijven bestaan als een vrije en souvereine staat en of Europa zijn historische en culturele identiteit zal behouden, ofwel zal evolueren in iets anders dan wat het vandaag is”.

De ex-militairen vinden dat Griekenland en de Griekse identiteit worden belaagd vanuit alle hoeken en dat daar tegen moet worden opgetreden. Is er iemand anders die hier ook ongemakkelijk van wordt?

De opiniepeilingen lijken aan te geven dat Gouden Dageraad aan populariteit heeft ingeboet, maar ik ben daar nog zo zeker niet van.

9 thoughts on “Gouden Dageraad stelt kandidaten voor Europarlementsverkiezingen voor

  1. Et voilà: NATO, SHAPE, elitetroepen van het leger, de legerstaf, … en extreem-rechts. Dit had vroeger de naam “operatie Gladio”, maar what’s in a name? Strategie van de spanning, dus.

  2. @Stijn; Operatie Gladio is wel andere koek en heeft niets te maken met welke extreme strekking dan ook. Je hebt we klok gehoord maar je weet niet waar klepel hangt , zal ik maar zeggen.

  3. er bestaat ok van ola kala nu bestaat er ook os van ola skata …

  4. jef, voor je van klok en klepel spreekt, informeer je eerst eens deftig, wijsneus

    Gladio is een vervolg van de anticommunistische ondergrondse netwerken na WOII die loos gingen, en welke actiegroepen konden de militaire geheime diensten (bvb SDRA8) beter inschakelen dan extreem-rechtse leeghoofden? En af en toe eens een geïnfiltreerde extreem-links eskader, om de paniek helemaal te laten toeslaan. Een bom hier, een schietpartij daar. Met als doel het versterken van centrum-rechts. Zoals vandaag.

    Destijds in Italië ondermeer MSI en NAR, in Turkije de Grijze Wolven, in Frankrijk OAS, SAC en Catena, in Portugal Aginter Press, in België WNP, VMO, MSN, EPE, en FdJ, etc., etc. Gans Europa en ver daarbuiten. En systematisch.

    Lees dit eens: http://en.wikipedia.org/wiki/Gladio_in_Italy

    of bekijk een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=83n6HaSB41Q

  5. Stijn, een artikel in Wikipedia is nog geen klepel, daar kan men in schrijven wat men wil !!!.De basisgedachte achter die “geheime operaties” heeft niets te maken met een paar ontspoorde en gestoorde infiltranten in dat netwerk.De ware toedracht zal voorlopig niet openbaar gemaakt worden, zoveel is zeker. En voor de rest bestaat er veel speculatie en houdt men zich ledig met cowboyverhalen bij gebrek aan de klepel.

  6. Ach, Jef, je hebt niet eens de klok gehoord (laat staan de klepel gezien) en brabbelt maar wat. Ok, Wikipedia is de introductie voor dummies. Fair enough. Is dat te laagdrempelig voor je, lees dan:

    prof. Ganser (univ. Basel): http://cdn.preterhuman.net/texts/terrorism_and_pyrotechnics/Ganser%20-%20NATO%27s%20Secret%20Armies-Operation%20Gladio%20and%20Terrorism%20in%20Western%20Europe%20%282005%29.pdf

    De werken van de Italiaanse toprechter Ferdinando Imposimato (o.a. leider van de zaak Aldo Moro): http://it.wikipedia.org/wiki/Ferdinando_Imposimato#Pubblicazioni

    Philip Willan: https://www.youtube.com/watch?v=83n6HaSB41Q

    Infiltranten mijn hoela, ze werden/worden gestuurd door veiligheidsdiensten en NATO (bij ons SDRA8 en SDRA11, Bougerol en de PIO, Mayerus en de EIM, …) Als je de klepel wil bekijken, in Italië hebben ze net bronnen opengesteld. Zeer interessant. Lees ze dan ook voor je om het even wat zegt…

  7. Stijn , als IK brabbel zal dat zijn omdat ik een loopbaan van 37,5 jaar bij de Belgische Krijgsmacht achter de rug heb. Ik had daar toevallig wel een collega die wel meer wist van dat zaakje omdat hij er enkele jaren in heeft mee gedraaid. Gezien de strikte geheim houding heeft er nooit een veel details over gelost. Verder ga ik er maar niet op in.

  8. Van horen zeggen van een collega dus (die er nog niet eens iets over mocht reppen). Nu, ik ken ook bronnen die er zelfs redelijk dicht bij stonden, om niet te zeggen in meedraaiden, en zelfs actief extreem-rechts “begeleid” hebben! Ik ga er niet verder op in want dit is niet de bedoeling van deze site. De bezoekers alhier die meer willen weten over hoe de NATO en de verschillende Europese militaire inlichtingendiensten extreem-rechts en -links gebruikt hebben (in het kader van Gladio en ter bevordering van conservatief rechts) zullen aan bovenstaande hyperlinks genoeg hebben om een eerste pas te zetten als ze zich in de materie willen verdiepen en zelf een mening willen vormen. Ook over hoe het vandaag nog steeds relevant is! In het bijzonder in Griekenland, Italië en Turkije. Over en out dus, wat betreft dit. Voor de verstaander: “Adolphe” mag gerust zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *