Revolutionaire Strijd

Het ziet er naar uit dat Griekenland een nieuwe terroristische organisatie heeft. De aanslag op de 3 politieagenten in Exarcheia gisteren (waarbij 1 politieagent zwaar gewond werd – hij vecht overigens nog steeds voor zijn leven) is opgeëist door de organisatie “Revolutionaire Strijd” (ze kunnen niet worden beschuldigd van originaliteit bij het zoeken naar een naam). Het is ondertussen duidelijk geworden dat het wapen waarmee de agenten zijn beschoten ook was gebruikt bij het schietincident op 23 december waarbij een bus van de politie onder vuur werd genomen nabij het Katechaki metrostation, alsook bij een aanval op een politiekantoor in Nea Ionia meer dan een jaar geleden.
De organisatie is verantwoordelijk voor de aanval op een lijfwacht van een Griekse rechter, waarbij ze het dienstwapen van de man hebben meegenomen. Ze hebben ook een aanval op de wagen van toenmalig minister van Cultuur Georgos Voulgarakis opgeëist en het is ook zeer waarschijnlijk dat de organisatie achter de raketaanval op de Amerikaanse Ambassade zat.
De aanval van gisteren kan natuurlijk weer rekenen op partijpolitieke reacties. Volgens PASOK was Griekenland terrorismevrij tegen 2004, toen de Olympische Spelen werden gehouden. Sindsdien is Nea Dimokratia aan de macht en zijn er weer terroristische aanslagen. Als PASOK dan toch zo succesvol was in het uitroeien van terrorisme, dan lijkt het me niet meer dan hun plicht te zijn om de huidige regering bij te staan, maar zo werkt politiek in Griekenland helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *