Soylent Orange

Sahara-zand boven de Akropolis

Apocalyptisch, zo zou je het weer kunnen omschrijven. De temperatuur is opeens 10 graden gezakt, en het is zwaar bewolkt. Maar dat is op zich niet zo eigenaardig, dat kan we vaker gebeuren in maart. Maar er is weer een enorme hoeveelheid Saharazand overgevlogen, en vandaag heeft het licht een oranje kleur – het deed me denken aan de Science-Fiction film Soylent Green, maar in dit geval is alles oranje. Je kunt nauwelijks 100 meter ver zien. Het doet denken aan beelden van Mars, echt vreemd.

Het regent ook lichtjes, maar het zijn dus wel slijkdruppels die naar beneden komen. Een vreemde smurrie, die echt op je gemoed werkt. Het voelt echt aan of het einde der tijden is aangebroken. Een geschikt decor voor de gemoedgesteldheid van de Griek dezer dagen, die in de loop van de week weer zal staken. Vandaag en morgen werken de belastingsdiensten niet, de vuilnisbelten in het hele land blijven gesloten tot donderdag, en dat zijn nog maar de aangekondigde acties.

Update: het zag er vanochtend ongeveer zo uit, maar u moet het zich iets meer oranje voorstellen.

De Sahara uitgeschud boven Griekenland

Gerelateerde berichten

11 thoughts on “Soylent Orange

 1. ha!! de enige dus dat nu nog werk in Griekenland is GAP. de laaste dagen staat hij niet stil ,zo als de rest van het land doet.
  wat kost een was beurt voor je auto?

 2. GAP heeft op 5 maanden tijd al meer werk verzet dan Kostakis op 5,5 jaar tijd.
  Tsja, en ik zal de auto inderdaad een wasbeurt moeten geven. Voor 6 euro wassen ze hier je auto met de hand!

 3. En rond de Meteora is vandaag gele sneeuw gevallen!

 4. haha, in Kalamata kon ik van de zomer mijn auto laten wassen voor 10,-. 2 jongens waren er vervolgens een uur mee bezig. De auto binnenste buiten gekeerd. Alles gewassen, in de wax, alle stof er uit, op en onder de matten, ramen ontvet binnen-buiten, kofferbak schoon, wielen schoon, banden schoon en ga zo maar door. In die 10,- was ook een extra dienst inbegrepen. Ze kwamen zelf je auto ophalen en terug brengen.

  Hier in NL ben je al gauw 12-13 euro kwijt voor een knappe wasstraat en je mag je auto zelf afdrogen en stofzuigen…

  Die oranje lucht heb ik ook meegemaakt vroeger. Het is een heel rare gewaarwording, een rode-oranje waas overal om je heen. En de auto’s inderdaad met een 5cm dikke laag rode stof… Gecombineerd met regen krijg je een mooie modderpoel langs (of op) de stoepranden.

 5. Ah ,Bruno ,tha se maloso. Kostas was zo moe,van de playstation.das ook werk,hij was aan het oefenen op PS. jammer maar ze gaven hem niet de tijd om in het echt te doen.
  moet je blij zijn van de stoff. kadotje van Kadafi. de rest kom nog. ik heb begrepen dat op Astakos de haven wordt aangepast voor vloeibaar gas. als ik het goed heb ,Libye exporteert dat ,de Genaraal is een goede vriend van Papoulias en de vader van Gap.

 6. οχι ρε φιλε. εκλεισε η συνφωνια σημαινει οτι de afspraak is rond,afgesloten op een positief manier.

 7. Ωχ! Λάθος μου!
  Με όλες τις αρνιτικές ειδήσεις, δεν πάει το μυαλό σου ότι μπορεί να υπάρχει και κάτι το θετικό!

 8. Μπραβο. σ αυτο εχεις δικιο.
  2 of 3 jaar geleden heb langs gereden en in Astakos koffie gedronken. er was iets anders bezig op Astakos,ik weet niet wat maar ik dacht dat de Amerikanen deze haven ook gebruiken. maar goed ik hoop dat ze de weg gaan repareren. de route Mesolongki astakos Paleros richting Leukada is een diamantje.ik heb vrienden op Paleros,deze dorpje is bekent bij somige nederlanders,sail haven, is een mooi stuk griekenland. op Astakos had ik koffie gedronken en tyropites gekocht waar de bakker normale griekse prijzen hanteerde en niet dat soort van 4 euro voor een frappe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *