Reclameborden verwijderen

Vandaag begint het programma “Verwijdering van Reclameborden” van het Ministerie van Milieu. De vele illegale reclameborden die het centrum van Athene ontsieren, zullen worden weggehaald. U herinnert zich vast nog wel een post die ik aan het onderwerp heb gewijd 2 maanden geleden.

Het is niet de eerste keer dat er een actie wordt ondernomen om deze illegale borden weg te halen. Meestal heeft dat maar een beperkt effect dat snel uitgewerkt is. Maar het feit dat het nu vanuit een ministerie van Milieu komt, heeft misschien wat meer slagkracht. Alleen: als er geen controle zal worden uitgevoerd, vrees ik dat het een maat voor niks wordt.

Om de actie wat meer steun te bieden, is er nu een site waarop de burger de illegale borden kan registreren: http://www.illegalsigns.gov.gr/

De site is al een tijdje online, maar ik heb een aantal bedenkingen bij het hele initiatief, om de volgende redenen:

  • Als je een illegaal bord registreert, moet je je naam en e-mail adres ingeven. Voor de wantrouwige Grieken is dat veeleer iets dat afschrikt. Als ze anoniem kunnen aanklagen, zal het veel sneller gaan.
  • Er zijn heel wat mensen die vinden dat dergelijke initiatieven aan de junta doen denken, toen men zijn medemens ging verklikken (het Grieks heeft het woord χαφιές voor dit soort personen).
  • Niet alle reclameborden zijn illegaal, maar de modale weet niet welke nu legaal zijn en welke illegaal. Kan daar niet eerst wat duidelijkheid rond geschapen worden?

Laat ons hopen dat deze “vervuiling” eindelijk uit het straatbeeld zal verdwijnen.

2 thoughts on “Reclameborden verwijderen

  1. να το δω και ας μην το πιστευω. ειναι πολλα τα λεφτα ,Αρη!!! συγνωμη Μπρουνο!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=GKe8S7beC6s

  2. Zou misschien overschilderen met een kameel zoals ze in Vlaanderen doen , of met het profiel van een rondborstige dame met daaronder ” opgepast , prostituees” kunnen helpen (italiaans natuurlijk)? Of misschien foto’s van regeringsleiders op gevaarsdriehoeken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *