Vrijgesproken

Diegenen die mijn schrijfsels al een paar jaar volgen (ben onlangs tot de vaststelling gekomen dat ik hier al ruim 5 jaar mee bezig ben!), zullen zich wellicht nog herinneren dat ik in 2006 geblogd heb over 4 Griekse jongens die op school in de toiletten een Bulgaars meisje hebben verkracht op het toilet en hun “heldendaden” gefilmd hebben met hun GSM (hier vindt u de blogpost terug).

Vorige maand is de uitspraak in de rechtszaak, die was aangespannen naar aanleiding van die voorval, gevallen; maar slechts gisteren is bekend geworden wat het verdict van de jeugdrechtbank was. Als u mijn blogpost heeft gelezen, zal u het niet verbazen dat de 4 jongens zijn vrijgesproken.

Reden voor de vrijspraak was dat het meisje (dat 15 jaar oud was op het moment van de feiten), ondanks dat het inderdaad om groepsseks ging, had toegestemd.

Plaatselijke en nationale vrouwenorganisaties zijn woedend om deze uitspraak, maar de zaak eindigt hier niet. De 4 jongens hebben het Bulgaarse meisje nu aangeklaagd voor laster en meineed (zouden ze dit soort dingen geleerd hebben van de grote advocaat Alexis Kougias?).

Wat kan ik hier op zeggen. Het lijkt me dat dergelijke uitspraken alleen maar in macho-maatschappijen kunnen worden uitgesproken, waar er totaal geen respect voor vrouwen heerst.

9 thoughts on “Vrijgesproken

  1. ik heb het je gezegt dat de griekse matschapij rasistish is.wat hebben gedaan de ouders van deze griekse eikels?? zeker zijn ze trots op hun kinderen.

  2. θα με συνχωρησεις Μπρουνακο, αλλα εχω βαρεθει να ασχολουμαι με αυτο το Μπουρδελο και τους αγροικους κατοικους του. συμβαινουν τοσα πολλα αδικα,επιπλεουν τα σκατα και οι Κουγηδες και ταλαιπωρειται αδικα πολυς κοσμος.
    voor de kleine griekse gemeenschapen geld het volgende dat wordt afgebeelt
    [IMG]http://i39.tinypic.com/mb1ftu.jpg[/IMG]

  3. Misschien maar goed dat de reacties op dat artikel indertijd, op deze nieuwe blog niet zichtbaar zijn… ik kook alweer bij de gedachte eraan 🙁
    Mijn maag draait zich om bij het lezen van deze ontwikkeling, @Bruno. Hier zijn toch geen woorden voor. Moeten het dan echt enkel vrouwenorganisaties zijn die opstaan?? Is er daarbuiten niemand in heel Griekenland die hier tegen ingaat?!?

  4. Ik vraag me af of de uitspraak anders was geweest als het een Grieks meisje betrof.
    Ach, je kweekt “moederskindjes” en dan krijg je engeltjes van zonen is het niet?

  5. @Tzimi, dat is inderdaad voor mij de belangrijkste vraag: wat zeggen de ouders van deze Griekse jongens?
    En wat voor signaal geeft deze vrijspraak voor de jeugd?

    @Roosje: het feit dat de vrijspraak slechts een maand later openbaar werd gemaakt, zegt volgens mij genoeg. Ik denk dat er nog wel een aantal mensen zijn die hier van gaan steigeren, maar de o zo gekleurde Griekse media geeft aan hen geen platform om hun mening te uiten. We zijn aangewezen op het internet.

    Maar goed: Tzoulia gaat ons redden. Ze heeft gisteren, via haar “manager” laten weten dat ze de helft van de inkomsten van haar DVD aan de Griekse staat zal afstaan, als de premier haar wil zien.

  6. @Natasa, er zou in ieder geval meer ruchtbaarheid aan zijn gegeven, als het om een Griekse meisje was gegaan.
    Je link met het “moederskindje” speelt hier zeker een rol – de moeder zal zeggen dat het meisje haar arme zoon bijna heeft gesmeekt voor seks.

  7. axa . Joulia wil de premier zien?? dan kan zij better hem geven wat zij op haar dvds doet. mischien zuig zij al de malakia uit Gap en krijgt hij een bettere idee om het land te redden. wij hebben haar geld niet nodig ,goede ideen wel.
    dat wat wij in gr. noemen Να ξελαμπικαρει λιγο ο Προεδρος.

  8. Deze keer heb je alweer gelijk re tzimi me to bourdelo hellas dat zijn pas serieuze zaken waarmee de samenleving zich moet bezig …..

  9. leuk cadeautje voor Jorgos’ naamdag :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *