Dit wordt lachen

Vice-minister van Toerisme Angela Gkerekou maakt indruk, waar ze haar gezicht ook laat zien. Ze is dan ook een prettige verschijning, die carrière heeft gemaakt in dubieuze films. Het is me niet meteen duidelijk op basis van welke kwaliteiten ze tot vice-minister is benoemd. Mogelijk zal die prettige verschijning daar wel mee te maken hebben.

Maar ik wil het eigenlijk niet zo zeer over haar hebben, maar wel over haar echtgenoot, Tolis Voskopoulos. Die Voskopoulos is een waar icoon in Griekenland. Hij draait al jaren mee in de muziekindustrie, en heeft ook in de gouden periode van de Griekse cinema vaak meegespeeld in verschillende films. Zijn nasaal geluid is echter niet voor iedereen, maar er zijn mensen die in hem wel de beste Griekse zanger van de voorbije generaties zien.  De laatste jaren doet hij het rustiger aan, want hij is ondertussen ook al 69 jaar oud.

De krant Eleftherotypia heeft afgelopen weekend een artikel gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Tolis de voorbije 17 jaar geen cent belastingen heeft betaald (dat zou voor een deel natuurlijk wel zijn rijkdom kunnen verklaren, hoewel niemand zal ontkennen dat hij een vruchtbare carrière achter de rug heeft). Al bij al zou Tolis 5,5 miljoen schuldig zijn aan de belastingen.  Wellicht is hij niet de enige zanger in dit geval.

Maar goed; wat gaat de regering nu doen? Alles moet openbaar worden, niemand mag onbestraft blijven. Maar het betreft hier wel de echtgenoot van een lid van deze regering! Wat gaat er gebeuren? Dit kan nog grappig worden! De woordvoerder van de regering had er het volgende over te zeggen:

“Onze boodschap is duidelijk een boodschap van rechtvaardigheid. Dat tonen we met elke daad, elke actie en elk idee van ons. Wanneer echter een artikel, zoals iedereen gelezen heeft, met onvolledige informatie komt aanzetten, kan hier niet de volledige draagwijdte van de zaak worden ingeschat die deze zaak zou kunnen hebben wat betreft de gekende aantijgingen en gerechtelijke hangende kwestie die de heer Voskopoulos heeft”.

Werkelijk: we gaan nog lachen.

Update: Gerekou heeft uiteindelijk haar ontslag aangeboden. In een korte verklaring, zei ze: “de artikels in de media verwijzen naar een belastingszaak van mijn man die teruggaat op een periode van voor we elkaar hebben leren kennen. Ik zou deze zaak nooit de basis laten vormen voor rauwe beschuldigigingen aan het adres van de regering en de premier, zeker niet in deze moeilijke tijden.”

De 2 zijn nog niet zo lang getrouwd: voor Tolis Voskopoulos was het zijn derde huwelijk, als ik me niet vergis. Ik heb in de 10 jaar dat ik hier ben nog geen regering meegemaakt die niemand van haar leden de laan moest uitsturen wegens één of ander schandaal.

9 thoughts on “Dit wordt lachen

  1. ik gok erop dat ze maar wat graag Gkerekou zullen opofferen om een statement te maken, en zichzelf uit de wind te zetten. Misschien heeft de regering het wel gelekt (of klinkt dit te vergriekst?). Het blijft me verbazen dat niemand zich afvraagt waar de familie Papandreou al dat geld vandaan haalt voor haar domeinen en villa’s? Heeft iemand daar ooit gewerkt?

  2. Oei @Hans, Dimitra heeft al drie villa’s moeten verkopen en ze weet niet ze de drie overige gaat kunnen onderhouden met al die nieuwe maatregelen!:)

  3. Ελα ρε δεν ντρεπεσται!! τον Τολη βρηκατε να καρφωσεται;; αντε παρετηθηκε η κοπελλα ,ησυχασατε τωρα;; δεν θα εχεται τυψεις;;;

  4. Lang heeft het niet geduurd: Gerekou heeft gisteren haar ontslag aangeboden en dat is meteen aanvaard door de premier. Eens benieuwd wanneer we te horen gaan krijgen of haar man zijn achterstallige belastingen gaat betalen.
    Misschien een ideetje: ga eens na hoeveel mensen uit de showbizz verschuldigd zijn aan de Griekse staat.

  5. Wat voor een heibel er gemaakt wordt ook in buitenlandse pers over een luttele 5,5 miljoen !!!
    Voortdurend komen en nieuwe financiele buitensporigheden aan het licht maar gaat er wat aan gedaan worden ?
    Of zoals Tzimis quoteert :” Apokleite sou leo ”
    (voor de Vlamingen : ” Uitgesloten ,zeg ik ” )

  6. ζηλευουν τα ωμορφα ματακια της Αγγελας. ειναι πολυ κακοι αυτοι οι ελληνες. ειπε ο γιωργακης να κανει κυβερνηση καληστειων και πεσανε να του φανε τα ωμορφα κοριτσια. Γκερεκου ,Μπιρμπιλη, Τζεκη ,Μπατσελη κτλ κτλ κτλ
    http://www.youtube.com/watch?v=y5aFBn0Kwas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *