Bus nr. 400 afgeschaft

Het heeft toch bijna 5 jaar geduurd. Ik heb het over de “Athens Sightseeing Public Bus Line” die in juli 2005 werd ingevoerd, zoals ik hier destijds heb beschreven. De bus had het nummer 400, een ticket kostte 5 euro en was ook nog eens geldig op de rest van het openbaar vervoer.

Op een bepaald moment verschenen er in het Atheense straatbeeld rode bussen met een open desk bovenaan (het soort van toeristenbussen dat je ook in andere Europese hoofdsteden vindt (u ziet een foto onderaan op deze pagina van de Athens Info Guide). Deze bussen droegen ook de titel “Athens Sightseeing”, en het was me niet meteen duidelijk wat de link was met bus nr. 400. Aanvankelijk dacht ik dat de Atheens Openbare Busmaatschappij commercieel was gaan denken, maar dat was wellicht een utopie. Het bleek om een privé maatschappij te gaan, die natuurlijk wel veel nadrukkelijker in het stadsbeeld aanwezig was dan de normale gesloten stadsbus die de nr. 400 was.

Telkens ik de nr. 400 zag, was die zo goed als leeg. Een gemiste kans van OASA, wellicht, en het is dan ook geen verrassing dat de bus nr. 400 vanaf morgen, 1 juni 2010, niet langer meer zal rijden.

One thought on “Bus nr. 400 afgeschaft

  1. Re Bruno .Pou zeis?? vorige week hoord ik dat de prive sector van de gezondheid aleen maar drukker heeft gekregen de laaste jaaren. in griekenland gaat alles naar de busines.
    de mooiste hoord ik vandaag,als toen de pasok na Andreas ipv Simitis de andere kanditat had gekozen ,Akis ,ja die eene dat nu in de sentra staat die Tsoxatzopoulos ,en zou hij minister president geweest ,had hij alles in griekenland aan particulieren verkocht. hoe zou dan anders zijn huwelijk en de dure huis betalen.
    er is nog wat voor OASA. hij rijdt toch naar El Venizelos!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *