Zal Obama het Griekse toerisme redden?

De voorbije dagen doen er in de Griekse pers geruchten de ronde dat president Obama met zijn familie de vakantie zou komen doorbrengen op Kreta. Hij zou zijn uitgenodigd door Alexis Giannoulias, een vriend van Obama en de Staatspenningmeester (State Treasurer) van Illinois. Giannoulias is geen onbekende in Griekenland. Zijn moeder is van Chania, zijn vader van Kalavryta, en hij is een bekend basketbalspeler. Hij heeft zelfs een jaartje basket gespeeld hier in Griekenland, bij de club Panionios, tijdens het seizoen 1998 – 1999 (ja, Giannoulias is nog erg jong, hij is geboren in 1976).

Mocht Obama naar Kreta komen (en meer bepaald naar Chania), dan zou dat een opsteker van jewelste zijn voor het toerisme in Griekenland, dat flink aan het slabakken is door het slechte imago van het land (vaak veroorzaakt door de Grieken zelf). Maar het blijft voorlopig wel bij geruchten.

Obama zou trouwens niet de eerste Amerikaanse president die zijn vakanties hier komt doorbrengen. George Bush Sr. doet dat wel vaker (heb ik al eens vermeld), en hij verbleef dan op het jacht van zijn vriend Yiannis Latsis (een reder en ̩̩n van de rijkste Grieken Рmet een fortuin dat vergelijkbaar is met dat van Onassis). Sinds Latsis is overleden in 2003, en sinds Bush ook al een jaartje ouder wordt, zien we hem niet meer zo vaak hier.

In ieder geval is er nergens officieel melding gemaakt of Obama nu zal komen of niet. Misschien nemen vele Grieken hun wensen al voor waarheid? Want ik zie hem toch niet meteen vakantie nemen nu het vakantieseizoen in de Verenigde Staten is begonnen en grote delen van de kustlijn van het toeristische Florida bedreigd worden door de olie.

7 thoughts on “Zal Obama het Griekse toerisme redden?

  1. Say no more @Louloudi: ik zag het hier ook al
    http://www.ierapetra.gr/salata.aspx

    Na de grootste bougatsa, nu dus ook de grootste choriatiki… tsja, je moet toch op een of andere manier positief in het nieuws komen, niet?

  2. Vakantie of iets anders Bruno ?
    Hij gaat naar XANIA ( SOUDA BAY) om zijn soldaten te bewonderen.
    http://www.cnic.navy.mil/soudabay/index.htm
    ps. Ik hoop voor deze president dat de Secret Service deze keer wel zijn veiligheid kan garanderen en dat hij zijn bezoek wel kan afmaken 🙂

  3. Μεγαλυτερη χωριατικη,μεγαλυτερη μπουγατσα!! αυτο δεν ειναι τιποτα. εδω εχει γινει η μεγαλυτερη μαλακια. αφησαμε και μας κυβερναει σε μια κακια στιγμη εννα χαζο παιδι.
    και το μεγαλυτερο φαγοποτι απο κατι λαμογια.

  4. @Bruno, los van de toeristische opsteker voor Griekenland, zie ik hem liever niet komen terwijl wij daar zitten. Heel het eiland zal in rep en roer zijn, wegen afgezet en overal controles van de overal aanwezige politie.
    We hebben het meegemaakt op Samos toen Bill Clinton daar was. Leuk was anders…

  5. Is het mogelijk dat het bezoek van een USA president , toeristen gaat aantrekken , tenzij papparazzi ?
    Maar schijnt het dat Gr vergoedingen gaat geven aan toeristen die door stakingen of aswolk (?) vertragingen gaan oplopen bij hun vertrek naar hun thuisland.
    Wat een aanmoediging na de aangekondigde stakingen , een paar dagen langer in het land EN met vergoeding !?!?
    GR is terecht of onterecht een zwart schaap geworden en probeer dat maar te nuanceren tenzij voor GR expats en verliefden van het land .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *