Strooilichtezels & Vossenballenijs

Strooilichtezels & Vossenballenijs

Aan de rechterkant van deze pagina’s vindt u een lijst van blogs die ik regelmatig volg en die iets te maken hebben met Griekenland. In die lijst zult u ook “Hotel Boekenlust – Griekse Suite” terugvinden. Het gaat om een blog van de Nederlandse Julie Smit, die al sinds 2003 in Lesbos/Mytilini woont en al jaren haar bedenkingen en ervaringen neerschrijft in deze blog. Julie is een stuke poëtischer dan ik, en ik geniet altijd van haar stukjes. Ze weet de Griekse natuur en het dagelijkse leven op het eiland perfect te omschrijven en weet er altijd wat interessante geschiedenis of mythologie tussen te mengen. Ondanks het feit dat ook zij in Griekenland woont, is haar leefwereld toch enigszins verschillend van de mijne hier in de Griekse hoofdstad. Alleen al daarom is haar blog de moeite waard om te volgen, want het is niet altijd en enkel maar kommer en kwel in die land dat wordt gegeseld door een economische crisis die zijn voorgaande niet kent.

Julie heeft nu de leukste en meest informatieve stukjes van 2004 tot nu gebundeld in een boek dat vandaag is uitgekomen (proficiat, Julie!), met de titel “Strooilichtezels en vossenballenijs”. Een bijzonder vreemde titel misschien, maar de woorden zult u terug kunnen vinden in de stukjes van Julie (en dus in het boek zelf).

Het is niet enkel een boek met gewoon wat tekst. Er staan ook heel erg mooie foto’s in van Jan van Lent, die ook in Lesbos woont. Misschien een leuk Valentijnsgeschenk voor een Griekenland-liefhebber?

Voor meer informatie en een aantal voorproefjes van de pagina’s zie de blog: Strooilichtezels & Vossenballenijs.

Titel: Strooilichtezels & Vossenballenijs Engelse
vertaling: Scatterlight Donkeys & Foxballs Ice Cream
Uitgegeven door: Smitaki (Julie Smit)
Distributie: Boom distributiecentrum
Prijs: 36 euro
Indien via internet inclusief portokosten:
Nederland: 36 euro
Overige landen binnen Europa: 40 euro
Buiten Europa: 45 euro
Bestellen: mailto:smitaki@boomdistributiecentrum.nl
Datum van verschijnen: 9 februari 2011
Afmeting: 260 bij 210 mm
Gebonden: ja
Pagina’s: 288
Aantal foto’s: 320
Aantal columns: 123
ISBN Nederlandse versie: 978-90-816501-1-3
ISBN Engelse versie: 978-90-816501-2-0

7 thoughts on “Strooilichtezels & Vossenballenijs

  1. voor 40 euro kan ik van schrijvers die al wat bewezen hebben wel andere boeken kopen niet ?

  2. @RENE : geen echte griekse spirit ? Na Bruno, voor de meer stedelijke en politieke ontwikkelingen, komt steeds “hotel boekenlust” op mijn scherm voor de meer landelijke nieuwtjes . Ook voor de natuurweetjes zeker de moeite waard.

  3. koen : zeker wél de griekse spirit ! heb zelfs jaar op lesbos gewoond en ga er sinds 1989 minstens 1 x per jaar heen dus… maar geef toe dat het wel een duur boekje is en ik lees ook wel haar wekelijkse bijdrage.

  4. Vandaag heb ik mijn bestelde boeken reeds toegestuurd gekregen . Het is zéér de moeite . Een boek om regelmatig in de hand te nemen en om bij weg te dromen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *