Boegeroep

Minister van Milieu Georgos Papakonstantinou (voorheen minister van Financiën) zou gisteren een interview geven op de openbare gemeentelijke zender van Thessaloniki, TV100.  Dat is niet gelukt: de man werd weggehoond door de werknemers van de zender.

Niet alleen politici worden uitgejouwd. Het lot viel eergisteren ook Georgos Dalaras ten deel, toen hij aan zijn concertreeks begon waarin hij zijn solidariteit uitspreekt met de Atheens buurten en Piraeus (wat hij daar ook moge mee bedoelen). U weet misschien dat de vrouw van de zanger nog in de regering van Papandreou heeft gezeten. Maar dat was niet de reden waarom Dalaras werd uitgejouwd door het publiek, waardoor hij het concert moest stop zetten. Dalaras had een paar dagen voordien op televisie het volgende verklaard:

“Ik ben het eens [met de leenovereenkomst] omdat ik niet anders kan dan het er mee eens te zijn. Hoewel de overeenkomst in wezen verwerpelijk is. We wilden nooit zoiets meemaken. Maar we moeten kijken wie ons tot op dit punt gebracht heeft en wie van onze regeerders schuld heeft aan deze leenovereenkomst, welke partijene, wie afwezig is, wie niet werkt om dit tot een goed einde te brenge, wie zich verbergt achter het ‘ik wens hier niet aan deel te nemen’ want we moeten ons allemaal verenigen. Ik ben het niet eens met de leenovereenkomst, maar we kunnen niet anders dan er ons naar plooien. Het is ofwel leenovereenkomst ofwel de katastrofe”.

Met dit soort uitspraken zet Dalaras zich vierkant achter de politiek van PASOK en Nea Dimokratia en haalt hij scherp uit naar de linkse partijen. Iets wat hem duidelijk heel erg kwalijk werd genomen.

3 thoughts on “Boegeroep

  1. dan heb ik een vraag. er komen verkiezingen ,hoe gaan ze naar de volk spreken?? een verkiezings periode zonder groot speeches op de pleinen??
    de enige die nog met de volk spreek is Kazakis denk ik.
    trouwens over Dalaras geld de griekse gezegde tou xreiazotane tou malaka, en den mas xezeis re dalara!!
    zijn vrouw heeft ons genoeg gered en hij heeft naast de redding van Cyprus ook de redding van griekenalnd op zich genomen.

  2. Een zanger die aan politiek doet is al even dom als een politieker die een zangcarriere ambieert.
    Toen Dylan gevraagd werd naar een standpunt in een politieke kwestie sprak hij de historische woorden. I don’t know I’m more of a song and dance man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *