Ethische kwestie

De Griekse politie heeft gisteren op haar website foto’s en alle informatie over een Russische prostituee gezet. De kwestie houdt de Griekse publieke opinie in haar greep. De jonge vrouw is namelijk drager van het HIV-virus en zou met ongeveer 600 mannen met opzet onbeschermde seks hebben gehad. Er wordt haar nu “zware mishandeling” ten laste gelegd.

Waar het eigenlijk om draait, is dat de vrouw als misdadiger wordt beschouwd en dat haar gegevens nu overal worden getoond. Is dat ethisch? Volgens de overheid wel, want de vrouw zou flink wat mensen hebben kunnen besmetten (tussen haakjes: het aantal HIV-infecties is de laatste jaren met 51% toegenomen: een totaal ontbreken van informatie heeft de Grieken ondoordacht gemaakt) en het is belangrijk dat die potentiële slachtoffers kunnen zien wie de prostituee was, zodat ze zich kunnen laten onderzoeken.

Volgens anderen is het dan weer zo dat grote criminelen – en in deze tijden hebben we het dan over mensen die de staat flink wat geld afhandig hebben gemaakt – beschermd worden door de wet en dat hun gegevens niet openbaar worden gemaakt.

Een moeilijke kwestie: de openbare gezondheid staat hier wel op het spel, natuurlijk, en het belang daar van mag niet over het hoofd worden gezien. Ik zou er zelf geen standpunt bij kunnen innemen, maar ik kan alleen maar zeggen dat je als klant wel erg dom moet zijn als je met een Russiche prostituee onbeschermde seks hebt…

7 thoughts on “Ethische kwestie

  1. Ze schijnt ook met erg jonge tieners contact gehad te hebben. Krijgen ze op school wel seksuele voorlichting?

  2. En ondertussen zijn er al 11 prostituees opgepakt met AIDS. 11 van hen zijn Griekse vrouwen.

  3. je kan wel zeggen dat ze in griekenland door hebben en daarom doen ze wat wij al jaaren roepen
    nml γαμαται γιατι χανομαστε, maar aan de andere kant gebeurt daar της πουτανας το καγκελο!!!

  4. En dan zowat 1000 personen die zich aanmelden voor een test!!! Ik weet niet welk de incubatietijd is van AIDS maar hoevelen zijn er ondertussen al besmet geworden?

  5. Drie dagen geleden nam ik een taxi (de eerste na vele maanden!) en het eerste wat de chauffeur aan me vroeg is wat ik dacht over de zaak met de Russsische prostituee. Ik zei dus dat ik vond dat al die mannen die sex hebben zonder condoom wat mij betreft grote Malakes (met hoofdletter!) zijn. Toen vertelde hij dat hij zelf nog nooit een condoom gebruikt had, dat hij getrouwd was, een vriendin uit de Oekraïne had en af en toe wel eens rondshopte. Ik zei, dan ben jij ook een grote malakas, je moet direct een bloedonderzoek laten doen naar AIDS. “Denk je?” zegt hij tegen mij, ik zeg: “natuurlijk!!” Toen ik uitstapte zei hij tegen me dat hij direct naar het zieknhuis zou gaan.

    Ik vond dit een goed voorbeeld hoe iemand van 55 jaar zo stom kan zijn, wat moet je dan van de jongeren verwachten?????

  6. Het zoveelste bewijs van een manklopende maatschappij? Het feit dat campagnes en ‘educatie’ gewoonweg niet werken? Wie luistert er nu nog naar wat de overheid verkondigt? Informatiecampagnes, sensibiliseringsacties, e.d., dat is allemaal voor de ‘anderen’ bedoelt. Niemand voelt zich ooit aangesproken.
    Ook wat andere themata betreft, bijvoorbeeld ‘milieu’ …
    ‘We hebben de mooiste stranden’, wordt gezegd, maar men vergeet erbij te voegen dat het ook dikwijls de vuilste stranden zijn.
    ‘We hebben mooie monumenten’, maar ook hier vergeet men eventjes erbij te vermelden dat Athene bijvoorbeeld meer op een vuilnisbelt lijkt.
    Een ander thema : zwaarlijvigheid! Griekse kinderen zijn de dikste in Europa volgens een Europese enquete, hoorde ik. En dit ondanks jaren campagnes tegen obesitas.

  7. deze land en volk zou nooit veranderen. en ergens moeten wij blij mee zijn.
    30 jaar geleden was de grooste probleem en tekorten van de griek de auto en de sex. , geld kwam en griekenland heeft meer suvs dan waar dan ook. grenzen gingen open en griekenland werd vol met Ukrainaizers en andere ex oost blok schone sex machines. ik zeg het nog eens , grieken missen een basis. altijd gaan ze van de eene extreem naar de andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *