Aangeklaagd voor de bosbranden

Jawel, er is een schuldige gevonden voor de enorme bosbranden in noordoost Attica van eind augustus! Het gaat om een 59-jarige boer die een een stuk grond bezit in Grammatiko, waar de brand is ontstaan. Hij zou een wespennest onschadelijk hebben willen maken, door middel van brandbare alchol (de zogenaamde οινόπνευμα) en wordt daarom aangeklaagd voor brandstichting uit onvoorzichtigheid.

De beklaagde ontkent, en zegt dat hij niet eens in de buurt was toen de brand uitbrak en dat zijn stuk grond niet eens bij de brandhaard ligt. Hij beweerde wel dat hij de alcohol gebruikte om zijn ezel wat op te peppen wanneer die zich niet goed voelde (dit komt aardig in de buurt van een Monty Python-sketch).

Maar nu komt het: politieagenten die het gebied bewaakten waar een vuilnisbelt zou worden aangelegd, beweren dat ze de man hadden zien rondlopen in de buurt net voor de brand uitbrak. Bovendien zeggen ze dat de man actief betrokken was bij het protest tegen de aanleg van die nieuwe vuilnisbelt, omdat zijn grond daardoor gevoelig in waarde zou zakken.

Misschien is de klacht een afrekening met een tegenstander van de overheidsbeslissing? Waarom zou iemand een brand stichten op zijn grond, als hij weet dat daardoor de waarde helemaal keldert?

En stel dat het dan toch een ongeluk was? Waarom werd er niet sneller opgetreden door de brandweer? Het gebied werd blijkbaar bewaakt door de politie. Wat deden die toen ze de brand opmerkten? Nog gauw een sigaret roken en een frappe slurpen? Het blijft een vreemde kwestie.

2 thoughts on “Aangeklaagd voor de bosbranden

  1. Er moest een schuldige gevonden worden.Eens is het een oma ,dan weer een opa die iets onhandigs uitgestoken hebben maar waar kwamen die gas bidonnekes vandaan die gevonden werden? En wordt die brandalcohol niet in plastieken flesjes verkocht ? Kunnen die tegen hitte ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *