Toelagen voor politieke partijen

De Griekse politieke partijen hebben net hun toelagen voor het jaar 2012 gekregen. In totaal gaat het om 7,72 miljoen euro. Misschien goed voor de leenheren om na te gaan hoe dat geld anno 2013 wordt verdeeld.

De verdeelsleutel is gebaseerd op de resultaten van de verkiezingen. Hoezee, daardoor krijgt het PASOK van de sluwe Venizelos het leeuwendeel van de staatstoelagen! In 2009 haalde partij namelijk de absolute meerderheid. Gelukkig voor PASOK werd het resultaat van de laatste verkiezingen niet gebruikt als verdeelsleutel, want toen haalde de partij slechts 12,28%.

De bedragen zien er als volgt uit:

  • 3,1 miljoen gaat naar PASOK
  • 2,43 miljoen euro voor Nea Dimokratia
  • SYRIZA krijgt 556.005 euro
  • KKE, de communistische partij, die in juni 4,5% van de stemmen haalde, krijgt 746.737 euro
  • LA.O.S., die niet eens meer in het parlement zit, krijgt 622.748 euro

Gouden Dageraad, Onafhankelijke Grieken, en coalitiepartner Democratisch Links krijgen geen cent. Je kunt dus zeggen dat de toelagen niet bepaald een weerspiegeling zijn van de huidige krachtverhoudingen in de Griekse politiek. Of dat geld die verhoudingen kan veranderen, moeten we nog afwachten.

De vraag is of PASOK nu met dat geld zijn werknemers kan betalen. Want heel wat mensen die voor PASOK werken, zijn al maanden niet meer uitbetaald, en hebben in 2012 ook geen kerstbonus gekregen.

Of zal de partij het geld aanwenden om de media te bewerken, zeker nu voorzitter Venizelos zwaar onder vuur is komen te liggen door zijn houding de kwestie van de Lagarde-lijst.

5 thoughts on “Toelagen voor politieke partijen

  1. Zijn dat toelagen voor geleverde prestaties?

  2. ja , voor de levering van Ifigeneia, sorry Papakonstantinou, nu nog wachten op de wind om de schip Hellas te laten varen.

  3. alle 12 goden en alle halfgoden redden griekenland niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *