Eurovision en zakenbelangen

U hebt het al wel ergens gelezen dat een aantal landen dit jaar niet zullen deelnemen aan Eurovision, omdat zoiets in crisistijd te veel geld kost. Even leek het er op dat ook Griekenland zou afzien van deelname, maar ondertussen is beslist dat Athene toch een inzending zal sturen. De beslissing deed een paar wenkbrauwen fronsen, want Griekenland moet echt overal geld bij mekaar zien te schrapen om aanspraak te maken op de noodlening, en een deelname aan Eurovision lijkt toch wel een beetje op gekke kosten.

Eerst moet er echter worden beslist welk lied naar de wedstrijd zal worden gestuurd. Ik heb het helemaal niet gevolgd, maar ik weet wel dat er een heuse rembetis zal mee dingen naar de eerste plaats. Agathonas Iakovidis gaat samen iets doen met Koza Mostra, en dat zou eigenlijk best wel eens interessant kunnen klinken.

Maar eigenlijk wilde ik het niet hebben over de wedstrijd zelf. Normaal gezien wordt de Griekse finale namelijk uitgezonden door de openbare zender ERT. Dit jaar is echter besloten om die rechten af te geven aan de muziekzender MAD. Die zit echter in slechte papieren: heel veel mensen die voor de zender werken, zijn al lang niet meer uitbetaald. De eigenaar van MAD was eveneens de eigenaar van de muziekwinkel Metropolis, die nog 600.000 euro aan achterstallig loon aan zijn werknemers moet.

Dus rijst de vraag: hoe is het mogelijk dat zulk een bedrijf het geld heeft om de finale van de Griekse Eurovision te organiseren? Volgens de openbare zender kon er niet genoeg sponsorgeld worden verzameld en werden de rechten daarom aan MAD gegeven. Maar MAD is dus bijna failliet.

De baas van 2 Griekse platenmaatschappijen heeft zijn zinnen gezet op MAD. Toevallig zitten 4 van de Griekse inzendingen  onder contract bij die twee platenmaatschappijen, dus de finale zal een gezellig onderonsje worden en in de kamertjes achter de scene zou de champagne wel eens kunnen vloeien, want een overname is hier zeker in de maak.

En de werknemers van MAD en Metropolis? Die zullen wellicht nooit hun achterstallige loon zien, zoals zo vele tienduizenden in Griekenland.

 

2 thoughts on “Eurovision en zakenbelangen

  1. niet slecht maar wat voor kleren hebben ze aan?????????????????????????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *