Griekenland stemt over Eurovision-song

Protest tegen Eurovision

Protest tegen Eurovision

Een aantal landen doet dit jaar niet mee aan Eurovision, omdat het circus te veel kost en het geld beter kan worden besteed voor andere zaken. Niet zo in Griekenland. Blijkbaar neemt men het festival hier heel erg serieus. Ex-premier Karamanlis vond het zelfs ooit een van de verwezenlijkingen van zijn beleid.

Vanavond beslist Griekenland welk nummer naar …. euh Eurovision (fergeeft u het mij, maar ik weet niet welk land het gedoe dit jaar organiseert) wordt gestuurd. De show wordt gelanceerd ergens in de hippe uitgangsbuurt Gkazi en we kunnen nu al zeker zijn dat er reactie zal komen van de ex-werknemers van de Metropolis-winkelketen en van de werknemers van MAD, het kanaal dat de rechten deelt met de openbare omroep (meer info daarover vindt u hier). De eigenaar van MAD en Metropolis heeft nog schulden bij de belastingsdienst en heeft zijn werknemers al maanden niet uitbetaald. Als gewone loontrekkende kan men in dergelijke geval in Griekenland je huis in beslag nemen. Maar deze zakenman mag de finale van de Griekse Eurovision organiseren.

Mocht het u interesseren, hieronder vindt u de nummers terug die naar de gunst van de liefhebber moeten dingen. Veel interesse is er op dit moment niet; het zal de modal Griek worst wezen. Mijn favoriet is de rembetis Agathonas, maar ik hoor al vele mensen zeggen dat het nummer belachelijk is. Het is was het is.

6 thoughts on “Griekenland stemt over Eurovision-song

  1. να πουμε μια μικρη αληθεια, λιγο μαλακια που ασχοληθεικε ο Αγαθωνας μ αυτο το γυφτιληκι. εγω θα ηθελα αγγελικη( η εστω τα μπουτια της αγγελικης )αλλα σ αυτο το τραγουδι, να καψουριασει ολλη η ευρωπη
    http://www.youtube.com/watch?v=i52M_jX5vVA

    1. Er is niemand zo druk in de weer de laatste tijd, als de oproerpolitie MAT. Samaras stuurt ze werkelijk overal op af.
  2. αμα ριξουν τα ματ δακρυγονα μπορουν οι Κοζα νοστρα να σηκωσουν τις φουστες και να τους κλανουν για αντιπερισπασμο!!
    en de winnar is ??Koza Nostra en Agathonas

  3. niet slecht dat van iliadi,een minpunt was mooier om een Griekse viool te gebruiken paste beter int plaatje van de trom en de santouri 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *