Extreem rechtse opvoedkundigen

Misschien hebben sommigen onder u het gezien op De Zevende Dag: mediawatcher (en schrijver) Bart Moeyaerts liet een stukje zien over Gouden Dageraad, en vermeldde ook de zondagsschool van de partij, waarover ik het hier vorige week al had. De “opvoeders” van de partij zijn over het algemeen onderwijzers uit het lager onderwijs. De Bond van Onderwijzers, ELME, heeft al laten weten dat deze leerkrachten zullen worden geschrapt, want de bond staat niet achter deze extracurriculaire activiteiten.

Maar voor twee “opvoedkundigen” van Gouden Dageraad is dat geen probleem: die hebben namelijk al, met een ministerieel besluit, een nieuwe arbeidsplaats bemachtigd. Eén van de hen werkt nu als secretaresse voor het politieke kantoor van Georgos Germenis, die ook wel door het leven gaat met de naam Kaiadas, de naam van de kloof waarin de oude Spartanen hun misvormde baby’s gooiden. Kaiadas mag zijn gezicht graag in zwart/wit schilderen, een basgitaar in de hand nemen, en dan voor de black metal band Naer Mataron spelen. Hij is de man die na de verkiezingen vorig jaar de journalisten op de persconferentie van Gouden Dageraad bevolen had om allemaal recht te staan met de kreet “εγέρθητο” – wat volgens hem oud Grieks was. Het juiste woord is “εγέρθητι”, maar wie struikelt daar nu over, nietwaar?

Germenis/Kaiadas is niet meteen een bevlogen spreker, zoals uit onderstaand filmpje mag blijken:

Zijn beheersing van het Grieks is van een bedenkelijk niveau. Misschien kan onze leerkracht hem de beginselen van de Griekse taal bijbrengen, in plaats van de GD-versie van de Griekse geschiedenis aan naieve kinderen over te brengen?

De tweede “opvoedkundige” was altijd al actief als vakbondslid van PAME (de communistische vakbond) en heeft altijd al gestreden voor de rechten van het onderwijzend personeel. Maar de stap naar een neonazipartij is blijkbaar erg klein. Hij zal nu werken voor het politieke kantoor van Panagiotis Iliopoulos. Uiteraard ook met de zegen van een ministerieel besluit. Het moet allemaal kunnen in het Griekenland van 2013.

4 thoughts on “Extreem rechtse opvoedkundigen

  1. Griekenland moet waakzaam zijn. Het gevaar ligt op de loer. De Gouden Dageraad en PAME zijn slechte afslagen op de weg naar herstel.

  2. Het zwarte gevaar nadert angstwekkend snel.Dat wordt een leuke “ring of fire” aan de zuidkant van Europa.Portugal, Spanje, Italië; allemaal met een zeer recent en levend fascisme(armoede-ideologie) onder de bevolking.Daar kan Griekenland zich best eens bij aansluiten(staan daarom de ACADEMIE = BLACKWATER troepen reeds in de kazernes in de startblokken?

    En aan de overkant van het water – van Algerije tot Iran – een tot de tanden bewapende ring van Middeleeuwse haatbaarden,traditioneel vol bekeringsijver.De derde kolonnes zijn al goed geïntegreerd.

    Dat kan nog een leuke boel worden.Zijn die Israëlische kernwapens, waar ik me altijd zo tegen verzet heb, misschien toch nog ergens goed voor.

  3. Dat is een hoge tol, die je betalen moet voor je integere, objectieve berichtgeving @ Bruno.Ik hoop dat je het goed maakt, laat ons weten alsjeblieft.Woensdagnacht 03:01.

  4. @Aleko, ik neem aan dat je verwijst naar de journalist die door de 6 fascisten aan zijn huis werd opgewacht en die vakkundig in elkaar werd getimmerd gisteravond? Ik weet niet in hoeverre die man aan objectieve berichtgeving doet, maar journalisten zijn natuurlijk steeds een luis in de extreem-rechtse pels. Voorlopig blijven dit geïsoleerde gebeurtenissen, maar voor hoelang nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *