Skorpios is verkocht

Een tijd geleden haalde de sjeik van Qatar het nieuws omdat hij 6 eilandjes in Griekenland had gekocht. Het leek er op of Griekenland zijn eilanden in de etalage zette om zo de overheidsschuld te dempen, maar dat was een wel erg creatieve interpretatie van heel wat journalisten. De sjeik was niet de eerste die een eiland had gekocht in Griekenland. Decennia geleden had Aristotelis Onassis hem dat al voorgedaan, toen hij het eilandje Skorpios in de Ionische Zee had gekocht.

Skorpios was het toneel voor het huwelijk van Onassis met Jacky Kennedy (die er ook nog ooit eens naakt is gefotografeerd). Het waren de jaren 70, toen de bomen nog tot in de hemel groeiden en iedereen opkeek naar mensen die fortuinen maakten op dubieuze wijze. Maar ik dwaal af.

Toen Onassis zijn zoon verloor in een helikopterongeluk, sukkelde hij in een depressie en sindsdien heeft hij geen voet meer aan land gezet in Skorpios. Zijn dochter Christina is er nog wel eens geweest, maar dat was de laatste Onassis die er nog was. Zijn kleindochter, Athina, komt nauwelijks nog naar Griekenland en als ze er al eens is, dan gaat ze niet naar Skorpios. Het eiland, of althans de gebouwen er op, lagen te verkommeren.

Maar nu zou het toch verkocht zijn. Bij die verkoop is de Griekse overheid helemaal niet betrokken. Het eiland gaan over van 1 rijke familie naar een andere. Wie is de nieuwe eigenaar? Naar verluidt zou het gaan om Dmitry Rybolovlev, eigenaar van de voetbalploeg AS Monaco en de man die zijn fortuin maakte door het Russische bedrijf Uralkali naar de beurs te brengen. Hij zal er een buur zijn van onze sjeik, want Skorpios ligt niet ver uit de buurt van de 6 eilandjes die de sjeik gekocht heeft.

3 thoughts on “Skorpios is verkocht

  1. Ωπα Ωπα!!weer de Russische kapitaal. op de bank mag het niet, zie Cyprus. de land opkopen mag het?? hebben ze dat met Merkel kort gesloten?? straks hebben wij Cypriotische toestanden ook op Griekenland!!!kan je leven met 100 euro per keer uit de ATM??

  2. Als ik goed ben ingelicht (?), is Athina bij wijze van spreken mijn buurvrouw (15 km), maar waar haar fortuin is weet ik niet. Waarschijnlijk offshore op basis van de eilandentraditie.

  3. zo’n buurvrouw ben ik liever kwijt dan rijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *